Brokolicové karbanátky
1 ks brokolici omyjeme, odkrojíme tvrdší košťál (použijeme do vývaru) a rozdělíme na růžičky, 2-3 mrkve očistíme, nakrájíme, dáme společně vařit do vody a osolíme. Zeleninu vaříme do měkka, poté ji slijeme (vývar použijeme pro další vaření) a necháme okapat.
200 g červené čočky zalijeme vodou a dáme vařit (nenamáčíme). Čočku vaříme doměkka asi 20 minut. Pokud nám po uvaření zbylo v čočce hodně tekutiny, slijeme ji.
Brokolici s mrkví rozmixujeme na kaši, v misce smícháme s čočkou, přidáme 2 lžíce Vajahitu s trochou vody rozmíchaného na kaši a ochutíme 1 lžičkou majoránky a 2 lžičkami Würzlu. Zahustíme jemnými ov. vločkami, dáme do lednice, aby nám směs ztuhla a lépe se s ní pracovalo.
Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme na oleji nebo bez obalení klademe na pečící papír. V troubě pečeme asi 30 – 45 min. při 200 st. C.
Podáváme teplé, ale i studené jako chuťovku.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Tak jsem improvizovane vyzkousela.misto cocky tam sel tempeh,navic kurkuma a pulka zeleniny byla syrova cuketa.nemela jsem ona dochucovadla,ale musim rict,ze mi nikdy nic z tempehu tak nechutnalo.Jeste chodim ujidat.diky moc.
Mňam, jím je dnes celé odpoledne, opravdu i na studeno jsou výborné.