Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Domácí sardinské gnocchi – malloreddus

Uvařeno

Domácí sardinské gnocchi malloreddus – klasika a srdcovka sardinské kuchyně. A když je venku nevlídno, je to ideální chvíle schovat se domů a užít si relax u přípravy vlastních těstovin.

Ingredience
4 porce
Na gnocchi:
  • 250 ml skoro horké vody
  • 250 g semolinové krupice hrubé
  • 250 g semolinové krupice jemné
Na kondiment:
  • olej
  • sůl
  • rapini nebo brokolice
  • česnek
  • feferonka
  • trocha vody na podlití

Do kurzu jsem vstupovala především s cílem zbavit se špatných návyků stravování a také různých závislostí a změnit to...

Jak připravit malloreddus – domácí sardinské gnocchi

  1. V míse smíchejte obě krupice a zalijte hodně teplou vodou. Smíchejte v tuhé těsto. Zabalte do sáčku a dejte na 30 minut odpočívat.
  2. Pak z těsta vyválejte hady a nakrájejte na malé kousky. Každý kousek projeďte na destičce na gnocchi a nebo udělejte rýhy vidličkou.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Posypte semolinou a nechte na vále.
  5. Na pánev dejte olej, česnek a nasekanou maličkou feferonku. Začněte lehce restovat. Na toto pak přidejte nasekané rapini nebo brokolici. Osolte a podlijte trochou vody a povařte jen do změknutí zeleniny.
  6. Uvařte gnocchi a dejte je do pánve s rapini, zamíchejte, povařte cca minutku a servírujte.

Praktické

  • Pokud nemáte destičku na rýhování noků, žádný strach, stačí obyčejná vidlička.
  • Rapini svým vzhledem připomíná trochu brokolici, je příbuzná s řepkou. Je součástí mnoha italských tradičních jídel.

Obměna

  • Pokud rapini nemáte, tak úplně perfektně poslouží i brokolice.
  • Nočky můžete různě barvit ve fázi výroby, např. šťáva z červené řepy, špenát nebo voda z vaření černé rýže poslouží jako potravinářské barvivo.
  • Můžete dělat nočky větší a nebo malé. Malé jsou opravdu vynikající.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme feferonku.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Dobrý deň Vierka, tú semolinovú krupicu kupujete v Taliansku? Alebo sa dá kúpiť aj v Čechách a na Slovensku. Ďakujem.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Podzimní tofu

S koncem léta se pomalu hlásí podzimní chutě – houby, čekanka a voňavé koření. V tomhle receptu se potkají s křupavým tofu a orestovanými mandlemi a společ...

Rizoto na balzamiku

Balzamiko není jen kondiment na saláty, ráda ho využívám při vaření, protože varem dostane perfektní nasládlou příchuť. A ta krásně kontrastuje s hořkou če...

Špagety s katalánskou čekankou

Recept na špagety s čekankou, tempehem a ořechy. Originální kombinace chutí a zdravých surovin, která potěší chuťové buňky i tělo. Inspirujte se a vyzkouše...

Jarní špagety

Recept pro milovníky italské kuchyně a těstovin. Rychlé a snadné jarní jídlo, které budete mít na stole během chvíle.

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Čočková kotleta

Kotleta, ale úplně bez masa? Ano! Tahle čočková varianta vás mile překvapí – je šťavnatá, chutná a krásně křupavá.