Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dušený fenykl

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Fenykl nám všem moc chutná tepelně upravený, jeho chut se změní, je sladší a má krásnou měkkou konzistenci. I vůně je intenzivnější. Recept je jednoduchý a prostý, doufám, že bude chutnat i vám.

Ingredience
  • několik fenyklů
  • pórek
  • olej
  • bílé fazole cannellini
  • pepř
  • basmati rýže
  • fenyklové vousy
  • sůl

Recept na dušený fenykl s pórkem

  1. Fenykl nakrájejte na kusy, podle velikosti plodu.
  2. Dejte na pánev s olejem, osolte opepřete.
  3. Přidejte vrstvu nasekaného pórku, osolte, a lehce osmahněte. Po několika minutách podlijte trochou vody, přikryjte poklicí a duste.
  4. Ke konci přimíchejte vařené fazole, petrželku a pokud máte, fenyklové vousy.
  5. Uvařte rýži a servírujte s dušeným fenyklem.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba přípravy bude záležet na kvalitě fenyklu. Menší mladší bulvy budou rychleji měkké, pokud máte fenykl veliký, podlijte více vodou a déle duste.

Obměna

  • Můžete přimíchat i jinou zeleninu.
  • Jako přílohu můžete podávat jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Fialový pečený batát

Přineste si na stůl lahodnou kombinaci chutí a textur s tímto receptem na pečený batát s hlívou a daikonem. Sladký batát se perfektně doplňuje s mírně pika...

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Patizonová pánev

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...

Jemná dobrůtka s batátem

Vychutnejte si pokrm, který vás příjemně zahřeje a navodí atmosféru útulného podzimu. Tato lahodná směs je ideální pro chladné dny a nabízí jemné spojení c...