- několik fenyklů
- pórek
- olej
- bílé fazole cannellini
- pepř
- basmati rýže
- fenyklové vousy
- sůl
Recept na dušený fenykl s pórkem
- Fenykl nakrájejte na kusy, podle velikosti plodu.
- Dejte na pánev s olejem, osolte opepřete.
- Přidejte vrstvu nasekaného pórku, osolte, a lehce osmahněte. Po několika minutách podlijte trochou vody, přikryjte poklicí a duste.
- Ke konci přimíchejte vařené fazole, petrželku a pokud máte, fenyklové vousy.
- Uvařte rýži a servírujte s dušeným fenyklem.
Praktické
- Doba přípravy bude záležet na kvalitě fenyklu. Menší mladší bulvy budou rychleji měkké, pokud máte fenykl veliký, podlijte více vodou a déle duste.
Obměna
- Můžete přimíchat i jinou zeleninu.
- Jako přílohu můžete podávat jakoukoliv obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář