- bílý patizon
- loupané mungo fazolky
- quinoa
- cibule
- olej
- extra panenský olivový olej
- kmín
- černý kmín (černucha/Nigella sativa)
- růžový pepř
- bílý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka
- citrónová šťáva
- strouhaný kokos
Jak připravit patizon s mungem a quinoou
- Quinou uvařte a nechte stranou.
- Mungo uvařte a nechte stranou.
- Na pánev nalijte olej, přidejte kmín a černuchu, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájený patizon. Jemně restujte, aby se aktivovalo koření. Podlijte vodou, osolte, promíchejte a vařte, dokud patizon nezměkne.
- Přidejte quinou, mungo a dobře promíchejte. Opepřete a přidejte citrónovou šťávu a opražený strouhaný kokos.
- Na talíři pokapejte troškou panenského olivového oleje a přidejte nasekanou petrželku.

V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické
- Kokos opražte na suché pánvi, opravdu jen lehce, než začne vonět.
- Nevynechte koření ani citrónovou šťávu.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
Obměna
- Místo quinoy můžete přidat jakokouliv obilovinu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Vierko, moc dobré, děkujeme! Patizonu jsem neměla dost, přidala jsem tedy ještě cuketu. Servírovala jsem zeleninovou složku zvlášť, k tomu ječmenný bulgur a cizrnu.
Místo fazolek jsem měla tempeh na kostičky s pikantní omáčkou podle receptu na jemný patizonový krém – bylo to vynikající!😍