Domů > Zdravé recepty > Pečivo

Indický chléb Naan jinak

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Indický chléb Naan jinak a zdravěji. Můžete ho jíst samostatně nebo jako přílohu k různým indickým pokrmům.

Ingredience
  • 300 g špaldové mouky
  • 100 g sójového jogurtu řeckého typu
  • špetka jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • olej
  • česnek
  • petrželová nať
  • voda podle potřeby

Zhubnout 5,5 kilo za dva týdny není jen tak a proto se s vámi chceme podělit o neuvěřitelné ...

Jak připravit zdravý indický chléb Naan

  1. V míse smíchejte mouku se sodou, solí a práškem do pečiva.
  2. Přidejte jogurt a začněte prsty zpracovávat těsto. Pomalu přidávejte vodu a pořád rukama hněťte. Těsto má být měkké, ale nesmí se lepit.
  3. Nechte odpočívat asi 15 minut zabalené.
  4. V misce smíchejte olej s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou a dejte stranou. Použijete ho později na potírání upečených placek.
  5. Poté rozválejte tenčí placky asi 12 cm v průměru. Nechte nahřát pánev, připravenou placičku dejte na pánev, přikryjte poklicí a pečte z jedné strany. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny a puchýřky, placku otočte a dopečte z druhé strany.
  6. Po upečení pomažte lehce olivovým olejem s česnekem a petrželkou. Uchovávejte v teple.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Podávejte teplý, je vláčný a voňavý.
  • Po každém opečení placky, setřete ubrouskem mouku, aby se na pánvi nepřipalovala.

Obměna

  • Špaldovou mouku můžete vyměnit za pšeničnou.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez potírání olejem vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

86 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj děcka, dneska premiéra, ale šáhla jsem po pohankové mouce, tak to asi nebylo úplně ono. Nicméně občas moc ráda zařadím.

Květoslava
18. 10. 2022

Bylo to výborné, dokonce i manžel chválil 😊. Děkuji za úžasný recept 👍.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bun dosa

Bun dosa jsou placičky z fermentované rýže dle receptu z jižní Indie. Jsou skvělé například k curry nebo chutney. Jejich příprava vám zabere trošku času, a...

Akki Ubbu Rotti – bezlepkové indické placky

Měkounké, bezlepkové, indické placky, které nevyžadují mnoho ingrediencí a můžete je použít nejen k indickému kari, ale jakkoliv podle vaší chuti a fantazi...

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.