Drobenka
- 375g špaldové mouky (nebo jakékoli bezlepkové)
- 120g oleje
- 150g sladu (nebo rýžového sirupu)
- skořice
- špetka soli
Náplň
- 250g mletého máku
- 100g ovesných vloček
- 300ml obilného mléka (použila jsem ovesné)
- 100g hrozinek (nemusí být, my je máme rádi)
- 160 g sladu (nebo rýžového sirupu)
- skořice
- špetka soli
- 500g hrušek nastrouhaných na hrubo
Postup
- Ingredience na drobenku smícháme, 2/3 natlačíme do menšího plechu vymazaného olejem a 1/3 drobenky si necháme na posyp
- Na sporáku zahřejeme obilné mléko, necháme rozpustit slad, vmícháme mák, ovesné vločky, skořici a sůl a chvilku prohříváme
- Nakonec přidáme hrozinky a náplň natřeme na korpus.
- Poklademe nastrouhanými hruškami a posypeme zbylou drobenkou
- Pečeme na 180st. 40 minut
- Korpus se lehce drobí, lepší je nechat odležet do druhého dne, pokud to vydržíte
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Světýlko, tak inspirace tvým receptem: všechno těsto jsem dala do formy, navrch jsem dala poloviční množství makové náplně a až jsem to upekla, tak navrch jsem nalila pudink ze švestkového kompotu…moc nám to jelo…:)
Paráda,fakt šťavnaté potešenie😋