Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen tak, jako zdravá svačinka, třeba se zeleninovým dipem.

Ingredience
  • 1 ks tofu (natural nebo uzené)
  • 1 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky sladké papriky mleté
  • 1/2 lžičky sušeného česneku mletého
  • špetka soli

Jak připravit obalené pečené tofu

  1. Tofu rozkrojíme podélně na dva obdélníky.
  2. Oba obdélníky pomocí kuchyňských utěrek zbavíme vlhkosti.
  3. Tofu nakrájíme na kostičky.
  4. Do mísy vložíme kostičky a nalijeme lžíci sojové omáčky.
  5. Tofu v ní obalíme.
  6. V jiné misce smícháme všechny koření, sůl a droždí.
  7. Směs nasypeme na tofu a tofu v ní obalíme.
  8. Tofu vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15-25 minut na 200°C dozlatova.
  9. Podáváme.

Praktické

  • Takto připravené tofu se skvěle hodí k různým dipům a omáčkám. Nebo jen jako chuťovka na slavnostní stůl.

Obměna

  • Můžete použít libovolné koření dle vašich preferencí a chutí.

Děti

  • Takto připravené tofu je vhodné pro děti od 2 let. Pokud snížíte množství soli, můžete tofu dát i dítěti starému 1,5 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Otoky pryč a cholesterol v normě (Jitka)

Jitka: Posílám pozdní gratulaci k výročí skvělých stránek. Jsem...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Dějí se věci neuvěřitelné, jeden zázrak střídá druhý (Magda)

Magda: Ahoj všichni, konečně je to tady, vau... Podzimní...

Vánoce jinak

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli nebude nějaká...

5 kg pryč bez jakéhokoliv úsilí (Hana, 68 let)

Hana: Ahoj lidičky, je mi 68 a zhruba od...

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Manžel ochutnal a jaksi nezbylo (Marie)

Marie: Dobrý den, Evo. Děkuji, že jsem díky Jíme...

Pochvala a prosba:)

Dobrý den oběma, psala jsem vám už 2x pochvalný...

Ekzém je nenávratne preč (Jana)

Jana: Jarná očista pomaly končí a ja mám radosť,...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...
  1. Dobrý den,
    dovolím si poznámky, či otázky.
    1) pokud dáte, podle receptu, 1 lžíci tamary a 2 lžíce lahůdkového droždí, tak, už z logiky, nevznikne tekutá hmota na obalování, ale něco tuhého.
    2) proč ještě přidávat sůl, když tamary je plná soli?
    3) když si to upravím, abych mohl kostky z tofu obalit, jak pak v troubě poznám, kdy je to do zlatova, když je to, díky paprice, zabarveno tmavě červeně?
    Nic ve zlém, ale toto má ke zdravé stravě hodně daleko

  2. Červená na mém talíři chybí, na ředkvičky v lednici jsem ani nevzpomněla… Proč? Nejdřív jsem totiž smíchala vše koření s Tamari, vyčerpaná hledáním sušeného česneku (nakonec ho naštěstí přestalo bavit hrát si na schovávanou) a divila se, že v něm kostičky nejdou obalit. Vzniklou pastu jsem odvážně upotřebila do hrachové polévky. Na druhý pokus se kostičky zdařily, pro změnu jsem je pozapomněla v troubě, přesto chutnaly skvěle. Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru také výborná. Vše baštil s chutí i manžel :-).

    • To vypadá krásně, i když je to tentokrát v modrém provedení. Super, že muži chutnalo 👍

  3. Asi to není zdravé :-) Neměla jsem lahůdkové droždí…Tak, jsem rozdrtila strážnické brambůrky, v tom obalila a upekla. Opravdu dobré (ale můj názor :-)

    • No brambůrky opravdu nepatří na zdravý talíř, ale když to nejíte každý den 😉

  4. tak jsem vyzkoušela, opekla jsem na pánvičce s minimem oleje a opravdu bomba:-))) chutná mi to jako opečený špekáček na ohni. V sobotu jedeme na chatu tak to zkusím na grilu,už se těšíííím:-)

    • Jaroslave, vy tu perlíte – krásně to vypadá a ženě to chutná, prostě paráda! 👍👍

        • A my se tu s Romanem každý den radujeme z těch vašich zpráviček a fotek, o to víc, že jste muž, protože ti se obvykle zdravého vaření bojí ještě víc než ženy 😉

  5. Reakce na vaši pozvánku na Kurz Jak na babičky…Děkuji za nabídku, jsem již 3týdny praktikujícím členem JJ a mám i přihlášený Podzimni kurz.. A proč se do vašeho kurzu o babičkách nepřihlásim? Protože já jsem ta babička co učí mladé Jíst Jinak 😆 Jojo,je to tak! Mě jste tak nadchli a přesvědčili,že já předávám zkušenosti a učim vařit svou dceru pro rodinu s mou milovanou roční vnučkou! A jak jsem tak na fcb koukala bude nás takových babiček asi víc! Takže to jen povzbuzení,že i babči co si dřív neuměly představit život bez mléka,masa,cukru…život,teď jedou na vlně JJ a vtahujou do toho ty mladé…😉 Takže se toho nebojte a přidejte se taky!!

    • Jani, to je krásné! Moc děkujeme za tenhle komentář. Je to moc povzbudivé pro mladé, že je naděje, že naši rodiče a babičky našich dětí mohou prozřít, je to naděje pro generaci babiček, že to jde a že to má význam. Skvělé :-)

  6. Zobrazit všech 25 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBolesti hlavy a migrény. Proč vznikají a jak se jich zbavit.
Další článekTypické chyby při veganské a vegetariánské stravě