Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Tofu kostky v křupavé krustičce

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna léto

Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen tak, jako zdravá svačinka, třeba se zeleninovým dipem.

Ingredience
  • 1 ks tofu (natural nebo uzené)
  • 1 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky sladké papriky mleté
  • 1/2 lžičky sušeného česneku mletého
  • špetka soli

Lucce nebylo dobře. Zvracení, únava, bolesti hlavy, zad a šílená únava ji trápily po těžké životní etapě. Pak ji našl...

Jak připravit obalené pečené tofu

  1. Tofu rozkrojíme podélně na dva obdélníky.
  2. Oba obdélníky pomocí kuchyňských utěrek zbavíme vlhkosti.
  3. Tofu nakrájíme na kostičky.
  4. Do mísy vložíme kostičky a nalijeme lžíci sojové omáčky.
  5. Tofu v ní obalíme.
  6. V jiné misce smícháme všechny koření, sůl a droždí.
  7. Směs nasypeme na tofu a tofu v ní obalíme.
  8. Tofu vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15-25 minut na 200°C dozlatova.
  9. Podáváme.
Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma

Praktické

  • Takto připravené tofu se skvěle hodí k různým dipům a omáčkám. Nebo jen jako chuťovka na slavnostní stůl.

Obměna

  • Můžete použít libovolné koření dle vašich preferencí a chutí.

Děti

  • Takto připravené tofu je vhodné pro děti od 2 let. Pokud snížíte množství soli, můžete tofu dát i dítěti starému 1,5 roku.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes schváleno rodinou jako dobrůtka.

Dobrý den,
dovolím si poznámky, či otázky.
1) pokud dáte, podle receptu, 1 lžíci tamary a 2 lžíce lahůdkového droždí, tak, už z logiky, nevznikne tekutá hmota na obalování, ale něco tuhého.
2) proč ještě přidávat sůl, když tamary je plná soli?
3) když si to upravím, abych mohl kostky z tofu obalit, jak pak v troubě poznám, kdy je to do zlatova, když je to, díky paprice, zabarveno tmavě červeně?
Nic ve zlém, ale toto má ke zdravé stravě hodně daleko

Ukázat další komentáře