Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen tak, jako zdravá svačinka, třeba se zeleninovým dipem.

Ingredience
  • 1 ks tofu (natural nebo uzené)
  • 1 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky sladké papriky mleté
  • 1/2 lžičky sušeného česneku mletého
  • špetka soli

Jak připravit obalené pečené tofu

  1. Tofu rozkrojíme podélně na dva obdélníky.
  2. Oba obdélníky pomocí kuchyňských utěrek zbavíme vlhkosti.
  3. Tofu nakrájíme na kostičky.
  4. Do mísy vložíme kostičky a nalijeme lžíci sojové omáčky.
  5. Tofu v ní obalíme.
  6. V jiné misce smícháme všechny koření, sůl a droždí.
  7. Směs nasypeme na tofu a tofu v ní obalíme.
  8. Tofu vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15-25 minut na 200°C dozlatova.
  9. Podáváme.

Praktické

  • Takto připravené tofu se skvěle hodí k různým dipům a omáčkám. Nebo jen jako chuťovka na slavnostní stůl.

Obměna

  • Můžete použít libovolné koření dle vašich preferencí a chutí.

Děti

  • Takto připravené tofu je vhodné pro děti od 2 let. Pokud snížíte množství soli, můžete tofu dát i dítěti starému 1,5 roku.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Moje váha stále klesá – už je pryč 7kg a 8cm v pase (JanaŘ)

JanaŘ: Ahoj všem, výzvu do plavek jsem zvládla začátkem...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Snížila se mi hladina cukru (Alenka)

Alenka: Jinak díky změně stravy a detoxikačnímu kurzu jsem...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

Kamarádka jde do toho se mnou (Růžena)

Růžena: Ahoj mlsné hubičky ( jako já :-) )...

Nějak mi zmizelo 6 kg

Dagmar: mám výbornou náladu, protože jsem ze skříně vytáhla oblečení,...

Deti sa úspešne chopili varenia, všetci sme zhodili 3-4 kg (Eva)

Eva: Chcela by som sa vám poďakovať za super...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

Kurz pro začátečníky

Alena: Děkuji za spoustu podnětů, které jsem na vašem...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Kojené dceři se rapidně zlepšil ekzém

Veronbak: Následkem jídla dle JJ se mé 0,75 kojené...
  1. Červená na mém talíři chybí, na ředkvičky v lednici jsem ani nevzpomněla… Proč? Nejdřív jsem totiž smíchala vše koření s Tamari, vyčerpaná hledáním sušeného česneku (nakonec ho naštěstí přestalo bavit hrát si na schovávanou) a divila se, že v něm kostičky nejdou obalit. Vzniklou pastu jsem odvážně upotřebila do hrachové polévky. Na druhý pokus se kostičky zdařily, pro změnu jsem je pozapomněla v troubě, přesto chutnaly skvěle. Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru také výborná. Vše baštil s chutí i manžel :-).

    • To vypadá krásně, i když je to tentokrát v modrém provedení. Super, že muži chutnalo 👍

  2. Asi to není zdravé :-) Neměla jsem lahůdkové droždí…Tak, jsem rozdrtila strážnické brambůrky, v tom obalila a upekla. Opravdu dobré (ale můj názor :-)

    • No brambůrky opravdu nepatří na zdravý talíř, ale když to nejíte každý den 😉

  3. tak jsem vyzkoušela, opekla jsem na pánvičce s minimem oleje a opravdu bomba:-))) chutná mi to jako opečený špekáček na ohni. V sobotu jedeme na chatu tak to zkusím na grilu,už se těšíííím:-)

    • Jaroslave, vy tu perlíte – krásně to vypadá a ženě to chutná, prostě paráda! 👍👍

        • A my se tu s Romanem každý den radujeme z těch vašich zpráviček a fotek, o to víc, že jste muž, protože ti se obvykle zdravého vaření bojí ještě víc než ženy 😉

  4. Reakce na vaši pozvánku na Kurz Jak na babičky…Děkuji za nabídku, jsem již 3týdny praktikujícím členem JJ a mám i přihlášený Podzimni kurz.. A proč se do vašeho kurzu o babičkách nepřihlásim? Protože já jsem ta babička co učí mladé Jíst Jinak 😆 Jojo,je to tak! Mě jste tak nadchli a přesvědčili,že já předávám zkušenosti a učim vařit svou dceru pro rodinu s mou milovanou roční vnučkou! A jak jsem tak na fcb koukala bude nás takových babiček asi víc! Takže to jen povzbuzení,že i babči co si dřív neuměly představit život bez mléka,masa,cukru…život,teď jedou na vlně JJ a vtahujou do toho ty mladé…😉 Takže se toho nebojte a přidejte se taky!!

    • Jani, to je krásné! Moc děkujeme za tenhle komentář. Je to moc povzbudivé pro mladé, že je naděje, že naši rodiče a babičky našich dětí mohou prozřít, je to naděje pro generaci babiček, že to jde a že to má význam. Skvělé :-)

  5. Zobrazit všech 24 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBolesti hlavy a migrény. Proč vznikají a jak se jich zbavit.
Další článekTypické chyby při veganské a vegetariánské stravě