
Ingredience pro 4 osoby
- 2 velké nebo 4 menší hrušky
- 80 g mandlí nebo vlašských ořechů
- 100 g hrozinek
- 2 lžíce marmelády bez cukru nebo jedna lžíce sladu
- trocha skořice
- špetka soli
Postup
Hrušky dobře umyjeme, rozpůlíme a vyndáme jadřinec. Osvědčilo se mi vyškrabat větší díru, aby se do hrušky vešlo více nádivky. Slupku neloupeme, drží hrušku pohromadě, pokud není hezká, nemusí se slupka jíst. Spařené hrozinky umeleme nebo nasekáme nahrubo, stejně tak mandle a smícháme je se 2 lžícemi marmelády, špetkou soli a skořicí. Nádivka by měla být hutnější, ne tekutá. Předehřejeme si troubu na 180°C a naplníme hrušky. Dáme na plech na pečící papír. Pečeme asi 30-40 minut do změknutí hrušky.
Praktické
Dejte pozor, aby hrušky byly opravdu dobře upečené, poznáte to podle toho, že jsou zcela měkká a začínají se rozpadat.
Na vyndavání jadřince se mi osvědčila lžička na melouny nebo obyčejná ostřejší lžíce.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Obměna
Úplně stejně jde naplnit jablíčka.
Děti
Pečené ovoce s ořechy je vhodné pro děti cca od 1,5 roku. Miminkům je možné hrušku napařit na pařáčku a nepotřebují k tomu ani nádivku.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Dobrý večer, jak je to u diabetes druhého typu? mění se glykemický index potravin touto úpravou ovoce? popř.jak s rozinkami? děkuji za radu.
Tahle senzační nádivka se dá použít též jako hmota na nepečené cukroví – kuličky obalené v kokosu nebo mletých mandlích. Vyzkoušeno a snědeno :-)