Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ranní miso polévka

Uvařeno

Polévku bych nazvala sladké probuzení, díky libečku je mnohem zajímavější.

Ingredience
pro 4 porce
  • Zeleninový vývar
  • Petržel
  • Dýně máslová, nebo jakákoliv jiná
  • Kadeřávek nebo kapusta
  • Libeček (čerstvý nebo sušený)
  • Miso ječmenné nebo rýžové
  • Špetka soli
  • Nějaké vařené obilí pro velké jedlíky

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Jak připravit ranní miso polévku

  1. Zeleninový vývar přivedeme k varu.
  2. Osolíme, přidáme petržel a dýni.
  3. Po 5 min varu přidáme kadeřávek.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Vaříme společně ještě 10min, vypneme plamen.
  6. V troše horké vody rozmícháme miso, přilijeme do polévky, přidáme nadrobno nakrájený libeček a necháme pod pokličkou 2 min rozvinout chutě.
  7. Podáváme k snídani s vařeným obilím.

Praktické

  • Dnes si mužská část rodiny dala tuto polévku s vařenými ječnými krupkami. Zbylé vařené krupky můžeme využít na svačinku nasladko nebo naslano, viz níže.
  • Svačinka naslano: vařené krupky, nadrobno pórek nebo jarní cibulka, gomasio
  • Svačinka nasladko: vařené krupky, slad rozmíchaný v horké vodě, mandle.

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

S kapustičkama 👍

Mila Beata
15. 5. 2021

Mnam ♥️ Děkujeme JJ

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky – tzv. rychlokvašky. Zavařování okurek nebylo nikdy ry...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...