Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Ranní miso polévka

Uvařeno

Polévku bych nazvala sladké probuzení, díky libečku je mnohem zajímavější.

Ingredience
pro 4 porce
  • Zeleninový vývar
  • Petržel
  • Dýně máslová, nebo jakákoliv jiná
  • Kadeřávek nebo kapusta
  • Libeček (čerstvý nebo sušený)
  • Miso ječmenné nebo rýžové
  • Špetka soli
  • Nějaké vařené obilí pro velké jedlíky

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

Jak připravit ranní miso polévku

  1. Zeleninový vývar přivedeme k varu.
  2. Osolíme, přidáme petržel a dýni.
  3. Po 5 min varu přidáme kadeřávek.
  4. Vaříme společně ještě 10min, vypneme plamen.
  5. V troše horké vody rozmícháme miso, přilijeme do polévky, přidáme nadrobno nakrájený libeček a necháme pod pokličkou 2 min rozvinout chutě.
  6. Podáváme k snídani s vařeným obilím.

Praktické

  • Dnes si mužská část rodiny dala tuto polévku s vařenými ječnými krupkami. Zbylé vařené krupky můžeme využít na svačinku nasladko nebo naslano, viz níže.
  • Svačinka naslano: vařené krupky, nadrobno pórek nebo jarní cibulka, gomasio
  • Svačinka nasladko: vařené krupky, slad rozmíchaný v horké vodě, mandle.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
15. 5. 2021

Mnam ♥️ Děkujeme JJ

dnes prisla naramne vhod :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Polévka s česnekovými výhonky

Zaštipujete česnek? Výhonky s pacibulkami, které ulámete, určitě nevyhazujte! Chutnají skvěle, jsou plné vitamínů a můžete je přidat třeba do polévky.

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...
68
64

Klíčíme mungo

Mungo jsou zelené fazolky, které po naklíčení chutnají podobně jako čerstvý hrášek. Mají osvěžující nasládlou chuť, posilují imunitu, detoxikují organismus...
14
31

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Superrychlé nakládané okurky

Okurková sezona vrcholí, a tak je na čase si udělat ty nejjednodušší a nejrychlejší nakládané okurky – tzv. rychlokvašky. Během 5 minut máte se vším ...