Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Sečuánská okurka

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Okurka nemusí být jen do salátu – i tepelně upravená chutná skvěle! Tento asijský recept je rychlý, jednoduchý a moc dobrý.

Ingredience
  • 1 dlouhá okurka
  • trocha sečuánského pepře
  • olivový olej
  • petrželka
  • kajenský pepř
  • sůl
Na zálivku:
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžička tamari
  • 1 plná lžička rýžového sirupu
  • 3 lžíce vody
  • sezamové semínko
  • prolisovaný česnek

Změnu jídelníčku jsem podnikla kvůli manželovi, který je diabetik. Jeho stav se po prodělání obyčejné chřipky velmi z...

Recept na sečuánskou okurku

  1. Okurku nakrájejte na kolečka, osolte a nechte vypotit.
  2. Ingredience na zálivku pečlivě promíchejte.
  3. Na pánev dejte olivový olej, sečuánský pepř a vypocenou okurku. Osmahněte asi 8 minut.
  4. Poté přidejte zálivku, zvyšte plamen a dovařte. Ke konci přidejte sezamové semínko.
  5. Nakonec posypte petrželkou a trochou jemně pálivé papričky. Použila jsem kajenský pepř.

Praktické

  • Nerozvařte okurku, musí zůstat křupavá.
  • Nevynechat sečuánský pepř!
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.

Obměna

  • Místo olivového můžete použít sezamový olej.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
31
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.