- 1 dlouhá okurka
- trocha sečuánského pepře
- olivový olej
- petrželka
- kajenský pepř
- sůl
Na zálivku:
- 1 lžička mirinu
- 1 lžička tamari
- 1 plná lžička rýžového sirupu
- 3 lžíce vody
- sezamové semínko
- prolisovaný česnek
Recept na sečuánskou okurku
- Okurku nakrájejte na kolečka, osolte a nechte vypotit.
- Ingredience na zálivku pečlivě promíchejte.
- Na pánev dejte olivový olej, sečuánský pepř a vypocenou okurku. Osmahněte asi 8 minut.
- Poté přidejte zálivku, zvyšte plamen a dovařte. Ke konci přidejte sezamové semínko.
- Nakonec posypte petrželkou a trochou jemně pálivé papričky. Použila jsem kajenský pepř.
Praktické
- Nerozvařte okurku, musí zůstat křupavá.
- Nevynechat sečuánský pepř!
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Obměna
- Místo olivového můžete použít sezamový olej.
Děti
- Větším dětem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář