Domů > Magazín > Žijeme jinak

Semena času – festivalový film č.7

Tento film z letošního festivalu dokumentárních filmů o jídle nás zavede až na Špicberky. Právě tam leží semenná banka, ve které jsou uloženy tisíce odrůd semen. Proč? Vydejte se zemědělcem-průkopníkem Cary Fowlerem z Říma, do Ruska a za polární kruh a pochopíte, o jak důležitou hru se tu hraje. O naši budoucnost.

Seeds of Time | Sandy McLeod | USA | 2013  | anglicky / české titulky | 77 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

 

O filmu

O nutnosti chránit genetickou rozmanitost plodin a o jedné z nejlépe chráněných bank světa – semenné bance na Špicberkách. Chystá se pořádná bouře a zemědělec-průkopník Cary Fowler závodí s časem, aby zachránil budoucnost našich potravin. Genové banky se hroutí, neúroda způsobuje nepokoje vyvolané hladem a stupňující se vlivy změny klimatu dopadají na zemědělce po celém světě. Fowlerovo putování z Říma do Ruska a nakonec až za polární kruh nám může dát odpověď na to, jak zachránit zdroj, bez kterého nedokážeme žít: osivo.

Diskuse

Debatu o osivech obohatí Klára Hrdá, zakladatelka projektu Semínkovna – sázej, sklízej, sdílej v ČR.

Iniciativa vznikla na podporu svobodného sdílení osiva, domácího semenaření a přírodního zahradničení.

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

První máj – čas otevřených srdcí

První máj je tradičně spojený s láskou, přírodou a novými začátky. Udělejme si v dnešním dni čas pro malé zastavení, chvíli, kdy se zaměříme na to, co je v...
23
3

7 tipů, které byste měli vědět při vaření chřestu

Chřest je specifická zelenina, kterou je třeba pečlivě vybírat i skladovat. Mrkněte, na těchto 7 tipů.
10
3

Zvonek řepka v kuchyni

Do české přírody doputoval ze Středomoří. Víte, že v 17. století se pěstoval pro jeho bílý masitý kořen, který má nasládlou chuť?

Jarní kroupy

Velmi jednoduchý a rychlý recept, který voní jarem. Pokud máte vařené kroupy a fazole, budete mít toto jídlo na stole během chvilky.

Pesto z česnekových výhonků

I výhonky z mladého česneku, které se zalamují, aby česnek nerozkvetl, se dají skvěle využít v naší kuchyni.
47
9

Popenec v kuchyni a v domácí lékárničce

Neprávem zapomenutý pomocník našich prababiček. Jak ho poznat, kdy ho sbírat a jak s ním kouzlit v kuchyni?