Domů Téma Bílá mouka

bílá mouka

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

13 chyb v jídelníčku, které nás drží od vysněné postavy i...

Většina lidí cítí, že potřebují udělat ve stravě změnu, ale většinou neví, jak začít. Někdy se mylně domnívají, že řešením je vynechat maso, vejce...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...

Tmavé pečivo není vždy celozrnné. Jak rozeznat zdravé pečivo?

Pokud chceme začít se zdravým životním stylem nebo chceme zhubnout, obvykle začínáme výměnou bílého pečiva za celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje spoustu vlákniny i mikroživin....

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má...

Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina...

Máte akné? Vyřaďte tyto potraviny

Akné patří mezi nejčastější kožní nemoci, a to nejen v pubertě. Zhruba 10 % z nás se s pupínky setkává prakticky po celý život....

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Umeboši švestičky – první pomoc nejen při nevolnosti

Umeboši švestičky jsou základní součástí přírodní lékárničky první pomoci doma, i na cestách. V akutním stavu většinou i jen kousek umebošky zajistí po pár minutách...

Jak rychle a zdravě zhubnout bez cvičení

Dá se zhubnout zdravě bez cvičení? Bez mučení a drastických diet? Ano! Máme to vyzkoušeno nejen my, ale další stovky žen! Zkuste to taky.

Máte pár kilo navíc? Tipy, jak se jich zbavit a začít...

Zaměřte se na nezpracované potraviny Snažte se nekonzumovat téměř žádné průmyslově zpracované potraviny (fast foody, hotová jídla, veškeré polotovary, sušenky, dezerty a sladkosti, bílé pečivo...

8 potravin, které škodí vaší pleti

Tvoří se vám neustále dokola pupínky a akné? Kamenem úrazu může být některá z těchto potravin, kterou často konzumujete. Vzhled pleti totiž odráží váš...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Lepek v těhotenství způsobuje u dětí cukrovku

Dánští vědci prokázali, že těhotné ženy, které jedí ve větším množství lepek z bílé mouky, rodí častěji děti s diabetem. Tedy závažnou formou cukrovky...

Bramborový obklad – první pomoc nejen pro úrazy a pohmožděniny

Letní sporty občas přinesou nějakou tu bouli, modřinu nebo pohmožděninu. Na všechny bolesti, vymknutí a naraženiny, ale také na bolavé žíly nebo bolení v...

Produkty z celého zrna (těstoviny, bulgur, kuskus)

Kuskus Jemné kuličky kuskusu jsou vlastně drobné těstoviny. Vyrábí se z krupice  – nejčastěji jde o bílou pšeničnou krupici (běžný kuskus), celozrnnou pšeničnou krupici nebo celozrnnou špaldovou...

Lepkové obiloviny – pšenice, ječmen, žito a oves

Naše tradiční lepkové obiloviny - pšenice, ječmen, žito a oves. Víte, jak je připravit a k čemu je využít?

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny...
Téma: chilli, kyselina fytová, sladké knedlíky, müsli tyčinky, přátelské bakterie, pšeničná mouka, polotovary, vejce, zpracované potraviny, celozrnné obilí, chleba, opice, ADHD, kyselinotvornost, obiloviny, játra, pšeničné klíčky, kvasinková infekce, kyselina citronová, žito, krupice, kaše s ovocem, břišní tuk, kynuté pečivo, zdravý jídelníček, tropické ovoce, bolest zad, hrachová mouka, žitná mouka, zdravé potraviny, rakovina, krvácení, inzulín, Češi, pečivo z bílé mouky, jak začít, mléčné kvašení, sýr, ekzém, vrásky, trávicí soustava, antinutriční látky, kaše z ovsa, syrová strava, zmrzlina, strava v těhotenství, celozrnné obiloviny, mražené potraviny, cereální pečivo, diety, kváskový chléb, bolesti hlavy, léčba akné, rýže, snídaně, vícezrnný, bezlepkové obiloviny, chemie, země, mládí, jáhly, pečivo s droždím, sója, džusy, trávící potíže, limonády, trávení tuků, břibírání, pečivo, lepkové pečivo, alergie, alkohol, müsli, celozrnné produkty, drogy, příroda, tyčinky, musli s mlékem, kocovina, zvracení, veganské sýry, krekry, rozpékané pečivo, musli s jogurtem, fermentace, semínka, detoxikace, kardiovaskulární nemoci, křupky, muesli, vegansky zdravě, jezení, fytáty, průmyslově zpracované potraviny, vyvážený jídelníček, prebiotika, slaná chuť, sousto, tofu, mikrovlnka, umělá sladidla, meditace, vegan hamburger, mléko, psyllium, kaše, junk food, zdravá strava při hubnutí, zuby, mléčné výrobky, sójové mléko, časté jedení, pestrost, stres, sůl, stáří, obilosiny, lymfa, oves, fytin, kokosová mouka, mouka, slepé střevo, výhřez konečníku, čočka, kožní problémy, tloustnutí, průjem, probiotika, spánek, aditiva, mouky, ovesná mouka, cévní problémy, jak zhubnout bez cvičení, vyrážky, rafinovaná mouka, len, dieta, střevní bakterie, vegan máslo, rafinovaná sůl, rafinované sacharidy, imunita, pokles ledvin, sport, dráždivý tračník, shizo, dynamika, rostlinná mléka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?