Domů Téma Bílá mouka

bílá mouka

Co musíte vědět o sušenkách

Lákavé obaly se běžně ohání ještě lákavějším slovním spojením typu „plné cereálií“, ačkoliv výstižnější by bylo „narvané bílou moukou“. A to není zdaleka jediný...

Víte, jak kalorické jsou tradiční vánoční dobroty?

Jsou tu Vánoce - čas hojnosti a dopřávání si. Kdo by odolal cukroví, vánočce, salátu, řízku, punči a dalším dobrotám? Od toho přeci ty...

Moja rodina je novou kuchyňou nadšená (Petra)

Petra: S Jíme Jinak jem už takmer tri mesiace a cítim sa fantasticky:) Začiatky boli síce ťažké, ale už sa orientujem v surovinách a...

Výživová doporučení pro obyvatele České republiky. Znáte je?

Věděli jste, že až 80 % případům nemocí srdce, cévních mozkových příhod, cukrovky 2. typu a 40 % případům rakoviny by bylo možné předejít, pokud...

Tyto živiny vám chybí, když jíte běžnou stravu. Jak to změnit?

Když člověk vyřadí běžné potraviny a začne jíst zdravěji, často ho ostatní (včetně lékařů) upozorňují, že by mu mohli chybět různé živiny. To by...

Umeboši švestičky – první pomoc nejen při nevolnosti

Umeboši švestičky jsou základní součástí přírodní lékárničky první pomoci doma, i na cestách. V akutním stavu většinou i jen kousek umebošky zajistí po pár minutách...

Mouky, jak se v nich vyznat a k čemu je použít

Když se řekne slovo mouka, vybaví se vám určitě spousta různých druhů - špaldová, celozrnná, bílá, chlebová, bezlepková, hrachová, mandlová... Ale vyznáte se v...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

13 chyb v jídelníčku, které nás drží od vysněné postavy i...

Většina lidí cítí, že potřebují udělat ve stravě změnu, ale většinou neví, jak začít. Někdy se mylně domnívají, že řešením je vynechat maso, vejce...

Typické chyby při veganské a vegetariánské stravě

Jíst vegansky ještě neznamená jíst zdravě. Když vyřadíme ze stravy živočišné produkty, automaticky to neznamená, že jíme dobře. I na veganské a vegetariánské stravě...

Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG...

Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a...

Tmavé pečivo není vždy celozrnné. Jak rozeznat zdravé pečivo?

Pokud chceme začít se zdravým životním stylem nebo chceme zhubnout, obvykle začínáme výměnou bílého pečiva za celozrnné. Celozrnné pečivo obsahuje spoustu vlákniny i mikroživin....

10 tipů, jak zařadit vlákninu do jídelníčku

Že je vláknina ve stravě důležitá a že jí v ČR obecně jíme málo, a proto jsme na předních příčkách co se týče rakoviny tlustého...

Vláknina dokáže zázraky. A až 98 % z nás ji má...

Často slýcháváme, že bychom měli přidat do stravy více vlákniny. Až 98 % z nás jí má v jídelníčku nedostatek. Víte, co vlastně vláknina...

Máte akné? Vyřaďte tyto potraviny

Akné patří mezi nejčastější kožní nemoci, a to nejen v pubertě. Zhruba 10 % z nás se s pupínky setkává prakticky po celý život....

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak rychle a zdravě zhubnout bez cvičení

Dá se zhubnout zdravě bez cvičení? Bez mučení a drastických diet? Ano! Máme to vyzkoušeno nejen my, ale další stovky žen! Zkuste to taky.

Máte pár kilo navíc? Tipy, jak se jich zbavit a začít...

Zaměřte se na nezpracované potraviny Snažte se nekonzumovat téměř žádné průmyslově zpracované potraviny (fast foody, hotová jídla, veškeré polotovary, sušenky, dezerty a sladkosti, bílé pečivo...

8 potravin, které škodí vaší pleti

Tvoří se vám neustále dokola pupínky a akné? Kamenem úrazu může být některá z těchto potravin, kterou často konzumujete. Vzhled pleti totiž odráží váš...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Lepek v těhotenství způsobuje u dětí cukrovku

Dánští vědci prokázali, že těhotné ženy, které jedí ve větším množství lepek z bílé mouky, rodí častěji děti s diabetem. Tedy závažnou formou cukrovky...

Bramborový obklad – první pomoc nejen pro úrazy a pohmožděniny

Letní sporty občas přinesou nějakou tu bouli, modřinu nebo pohmožděninu. Na všechny bolesti, vymknutí a naraženiny, ale také na bolavé žíly nebo bolení v...

Produkty z celého zrna (těstoviny, bulgur, kuskus)

Kuskus Jemné kuličky kuskusu jsou vlastně drobné těstoviny. Vyrábí se z krupice  – nejčastěji jde o bílou pšeničnou krupici (běžný kuskus), celozrnnou pšeničnou krupici nebo celozrnnou špaldovou...

Lepkové obiloviny – pšenice, ječmen, žito a oves

Naše tradiční lepkové obiloviny - pšenice, ječmen, žito a oves. Víte, jak je připravit a k čemu je využít?

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...

Od 14 let jím jinak – rozhovor s Evou (21let)

Eva přišla k jinému jídelníčku ve 14 letech díky mamince. V rozhovoru s ní se dozvíte, jak změnu jídelníčku přijímala a co na to...

Strava a civilizační choroby – 3. díl

Tato přednáška s MUDr. Strnadelovou a Janem Zerzánem je o základu stravy, o tom, jak funguje naše trávení a co potřebuje pro správnou funkci. Vysvětlují, jaké potraviny...
Téma: hypertenze, minerální látky, čirok, ovoce a obilí, celistvé potraviny, rafinovaná mouka, knedlík, cukry, migréna, energetický příjem, MS, bakterie, klíčky, kocovina, lepkové pečivo, diabetes, střevní mikroorganismy, klíčení, černý čaj, krk, bílkoviny, strava do školy, sladké kaše, druhy mouk, ekzém, nechutenství, mouky, zinek, vysoký krevní tlak, vícezrnné pečivo, švestičky umeboši, jak zhubnout bez cvičení, žito, mikrobiom, cereálie, konzervace, zubní kaz, jak dostat zpět menstruaci, mouka, demineralizace, oříšky, jak nahradit pečivo, idli, éčka, tučná strava, ryby, gluten, jídlo do školy, tělesný tuk, tlusté střevo, mražené potraviny, džusy, těstoviny, grahamové pečivo, záněty, müsli, psticidy, bolest, krev, fermentované pečivo, cizrna, fytáty, meditace, sodík, muesli s mlékem, celá zrna, bílý cukr, fermentace, kvásek, menstruační krvácení, otoky, zelenina, měď, celozrnné produkty, tyčinky, jak jíst ve škole, sójové výrobky, banány, modřina, aromata, uzeniny, ostré koření, mléčné výrobky, žitné pečivo, klouby, celozrnné rohlíky, co jíst při hubnutí, křeče v břiše, autoimunitní choroba, slepé střevo, přátelské bakterie, anémie, deficit živin, dosa, oříšková mouka, smoothie, kosti, problémy s lepkem, složité cukry, slané potraviny, veganské maso, pestrost ve stravě, vitamíny, potraviny, zelí, zdravá snídaně, střeva, rodina a jídelníček, glutenin, chleba, rostlinné oleje, konzervanty, sójové mléko, průmyslově zpracované potraviny, multivitamíny, systémový zánět, trávicí systém, tíha v nohou, jang, nejčastější chyby ve veganském jídelníčku, tofu, vrásky, tíha v nohách, nenasycenost, ořechová másla, pozoly, cestování, bílá rýže, autoimunitní onemocnění, krvácení, pitný režim, luštěniny, obilí, sůl, probiotika, crohn, chybějící menstruace, vegetariánské recepty, odpočinek, potí, žitná mouka, čokoládové pecičky, kokos, bílé pečivo, léčba akné, játra, chipsy, gliadin, pohyb, jin

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?