Domů Téma Mléčné kvašení

mléčné kvašení

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejská rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Květák naložený v ume octu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: kynutí, střevo, kysané zelí, jak na pikls, zelenina, kvásek, bez mléka, deprese, umeocet, strava při problémech s trávením, chilli pasta, víno, nachlazení, psychika a střevní choroby, Tamari, fermentace, cibule, nakládání v ume octu, pikls, picklování, fermentovaný květák, péče o střevo, léčba střevních nemocí, antinutrienty, lepek, antibiotika, jak udělat kimči, paleo, zeleninový vývar, křeče břicha, pečivo, kvasinky, oregáno, éčka, levandule, špatné trávení, řepa, čili pasta, česnek, sezóna podzim, mrkev, meditace, kvašení v umeoctu, probiotika, kváskové pečivo, vitamín C, nakládaná zelenina, antinutriční látky, sůl, chřipka, aloe vera, bílá mouka, fermentování, hořčík, pesticidy, chléb, enzymy, bílá ředkev, střevní bakterie, fit strava, vegetariánské recepty, korejské kimchi, antioxidanty, kvašení, problémy s trávením, čili, červená řepa, raw food, výroba kimči, syndrom propustného střeva, miso pasta, jablečný ocet, top recepty, probiotikum, střevní mikroorganismy, střevní mikrobiom, živočišná strava, lowcarb, pikles, slaná chuť, spánek, strava při nemoci střev, syrová strava, zácpa, veganství, kvašená zelenina, duševní zdraví, bakterie, fermentované potraviny, shoyu, propustné střevo, hřebíček, pivo, střevní potíže, rohlík, trávicí problémy, rostlinná strava, bez lepku, kvašené okurky, jak uděla pickles, umami chuť, pasteur, zavařování, korejská zelenina, chemie, střevní mikroflóra, křen, vegan, kvašené ředkvičky, kyselina fytová, recept kimchi, strava při střevních potížích, jak na pickles, ředkvičky v nálevu, jak udělat pickles, kurkuma, korejské kimči, živé bakterie, natto, fytáty, ředkvička, oslabené trávení, konzervanty, droždí, živá strava, kandida, ABKM, kyselina mléčná, naložené ředkvičky, melasa, mořské řasy, co je to pickles, tymián, candida, vitarián, vegetariánství, bez cukru, kimči, umami, střevní rovnováha, jak udělat kimchi, meduňka, bio, GMO, jak udělat pickls, ušlechtilá plíseň, relax, celiak, máta, nadýmání

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?