Domů Téma Mléčné kvašení

mléčné kvašení

Tradiční korejské kimchi – recept přímo z korejské rodiny

Luxusní tradiční kimči, které jsem se naučila přímo z korejské rodiny. V Koreji se recepty na kimchi předávají z generace na generaci a každá...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte...

Květák naložený v umeoctu

Květák naložený v umeoctu dobře vypadá i chutná. Jeho příprava je velmi snadná a skvěle se tak zužitkují případné přebytky ze zahrádky. Během pár...

Kimchi z dýně hokkaido

Kimchi znamená v korejštině kvašená zelenina. A ta se dá udělat z čehokoliv, co máme zrovna po ruce. Zkuste třeba kimchi z dýně hokkaido....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: pickles, průmyslově zpracované potraviny, fermentování, sliznice střeva, zavařování, vývar, fermentace, pesticidy, nakládaná zelenina, kynuté těsto, antinutrienty, polyfenoly, deprese, chleba, alkohol, Hokaido, domácí kimči, zpracované potraviny, střevní mikroflóra, ředkev, kysaná zelenina, zelí, cibule, výroba kimči, lowcarb, bílá ředkev, toxiny, zavařená zelenina, sezóna podzim, antibiotika, miso pasta, chilli pasta, veganství, miso, střevní potíže, lactobacillus, probiotika, léčba střev stravou, candida, tempeh, ušlechtilá plíseň, jak uděla pickles, kurkuma, česnek, naložené ředkvičky, Klub Jíme Jinak, antioxidanty, čili pasta, výroba kimchi, vegetariánské recepty, trávení, kysané zelí, mikrobiom, vitariánství, zelenina, křen, kvašená zelenina, psychika a střevní choroby, porod, bez cukru, kváskové pečivo, dráždivý tračník, trávicí problémy, domácí kimchi, nafouklá střeva, daikon, melasa, jak udělat pickls, kandida, špatné trávení, vitamíny, víno, vegetariánství, reflux, průjem, krev, císařský řetz, péče o střevo, lékořice, pikles, GMO, bakterie mléčného kvašení, oregáno, sójová omáčka, levandule, kefír, střevní problémy, eganství, antinutriční látky, čili, ume ocet, červená řepa, nadýmání, jak udělat kimči, vitamín C, chemie, řepa, jilm, minerály, zeleninový vývar, meditace, střevní rovnováha, hlávkové zelí, umami, strava při nemoci střev, ředkvička, kvašení v umeoctu, kvašený květák, pečivo, raw food, nakládaný květák, rohlíky, chléb, sacharidy, cvičení, střevní bakterie, jak na pickles, strava při problémech s trávením, mléčné kvašení, střevní mikroorganismy, kombucha, rostlinná strava, bezlepková dieta, leaky gut, kvašení, děti, fytin, kváskový chléb, úzkost, fermentovaná zelenina, recept pickles, fytáty, nachlazení, ocet, křeče břicha, pikls, fitness strava, IBS, sezóna léto, hřebíček, recept kimchi, co je to pickles, syrová strava, střeva, korejská zelenina, jogurt, shoyu, zázvor, cukr, mrkev

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?