Rychlé, lehké a dobré jídlo vhodné třeba na večeři nebo jako rychlý oběd. Vyzkoušejte jako alternativu klasických boloňských špaget třeba pro své děti.

Ingredience
4 porce
  • 1-1,5 natural tofu
  • 1,5 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1,5 lžičky uzené papriky
  • 1,5 lžičky mletého čili (ne příliš pálivého, případně méně)
  • 3/4 lžičky mletého česneku
  • 1,5 lžičky mleté papriky
  • 1,5 lžíce oleje
  • těstoviny nebo špagetová dýně

omáčka:

  • 1 větší balení rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé nasekané bazalky
  • 1 lžíce provensálského koření
  • sůl nebo sojová omáčka

Jak připravit tofu boloňskou omáčku

  1. Uvaříme těstoviny nebo uděláme špagety ze špagetové dýně (upečeme vydlabanou a rozpůlenou špagetovou dýni a vidličkou z ní vydlabeme špagety).
  2. Rozehřejeme troubu na 180°C.
  3. V misce smícháme sojovou omáčku, olej, droždí a všechno koření (česnek, čili, papriky).
  4. Tofu prsty rozmačkáme na kousky.
  5. Obalíme ho v misce s pastou z koření.
  6. Pečeme cca 15-25 minut na 180°C, v průběhu pečení promícháme.
  7. Rajčatovou omáčku prohřejeme v hrnci spolu s olejem, kořením, solí a bazalkou.
  8. Přidáme tofu a podáváme s těstovinami nebo špagetami z dýně.

Praktické

  • Pokud směs zahustíte vařenou červenou čočkou nebo nadrobno nakrájenou podušenou dýní/mrkví, můžete ji podávat jako směs do palačinek, na kváskové pečivo, tortillu aj.
  • Omáčku můžeme ještě posypat kešu parmazánem, nastrouhaným uzeným tofu nebo veganským sýrem.

Obměna

  • Můžeme vmíchat i podušenou nadrobno nasekanou mrkvičku nebo červenou čočku na zahuštění.
  • Místo boloňské omáčky z rajčat můžeme udělat vlastní boloňskou omáčku ze zeleniny a přidat do ní upečené tofu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Včera jsem dělala k večeři a sklidila jsem obrovskou poklonu – opravdu vynikající jídlo. Omáčku jsem dělala ze zeleniny. Máca.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPizza ze zbytků
Další článekZdraví brumíci