Rychlé, lehké a dobré jídlo vhodné třeba na večeři nebo jako rychlý oběd. Vyzkoušejte jako alternativu klasických boloňských špaget třeba pro své děti.

Ingredience
4 porce
  • 1-1,5 natural tofu
  • 1,5 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1,5 lžičky uzené papriky
  • 1,5 lžičky mletého čili (ne příliš pálivého, případně méně)
  • 3/4 lžičky mletého česneku
  • 1,5 lžičky mleté papriky
  • 1,5 lžíce oleje
  • těstoviny nebo špagetová dýně

omáčka:

  • 1 větší balení rajčatového protlaku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • hrst čerstvé nasekané bazalky
  • 1 lžíce provensálského koření
  • sůl nebo sojová omáčka

Jak připravit tofu boloňskou omáčku

  1. Uvaříme těstoviny nebo uděláme špagety ze špagetové dýně (upečeme vydlabanou a rozpůlenou špagetovou dýni a vidličkou z ní vydlabeme špagety).
  2. Rozehřejeme troubu na 180°C.
  3. V misce smícháme sojovou omáčku, olej, droždí a všechno koření (česnek, čili, papriky).
  4. Tofu prsty rozmačkáme na kousky.
  5. Obalíme ho v misce s pastou z koření.
  6. Pečeme cca 15-25 minut na 180°C, v průběhu pečení promícháme.
  7. Rajčatovou omáčku prohřejeme v hrnci spolu s olejem, kořením, solí a bazalkou.
  8. Přidáme tofu a podáváme s těstovinami nebo špagetami z dýně.

Praktické

  • Pokud směs zahustíte vařenou červenou čočkou nebo nadrobno nakrájenou podušenou dýní/mrkví, můžete ji podávat jako směs do palačinek, na kváskové pečivo, tortillu aj.
  • Omáčku můžeme ještě posypat kešu parmazánem, nastrouhaným uzeným tofu nebo veganským sýrem.

Obměna

  • Můžeme vmíchat i podušenou nadrobno nasekanou mrkvičku nebo červenou čočku na zahuštění.
  • Místo boloňské omáčky z rajčat můžeme udělat vlastní boloňskou omáčku ze zeleniny a přidat do ní upečené tofu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Dříve jsem byla agresivní. Na JJ jsem vznášející se bytost

Market: Tak třetí den téměř za mnou a jsem...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Jeden z nejsilnějších zážitků…

Kateřina: Milá Evi, také jsem chtěla poděkovat za celý kurz....

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPizza ze zbytků
Další článekZdraví brumíci