Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Tříbarevný krém

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
bez mléka

Dezerty do skleničky jsou rychlé a vděčné mlsání, jehož příprava nezabere mnoho času a výsledek vás rozhodně nezklame. Můžete je ozdobit dle své chuti a fantazie.

Ingredience
  • 1 hrnek předem namočených kešu
  • 125 g hedvábného tofu
  • 200 ml rýžového mléka
  • 1 rovná lžička agaru
  • 3-4 lžíce rýžového sirupu
  • 1 rovná lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • černé kakao
  • raw kakao
  • hořká čokoláda na ozdobu

V první díle Katka napsala, jak se jí zásadně změnila váha a zdravotní problémy po pouhých třech měsících na jídelníč...

Jak připravit krém tří barev bez cukru

  1. Kešu ořechy zcedíme a dáme do mixéru spolu s hedvábným tofu, rýžovým sirupem, rýžovým mlékem,vanilkou a citrónovou šťávou a rozmixujeme do hladka.
  2. Nakonec přidáme agar a ještě vše krátce rozmixujeme.
  3. Krém nalijeme do rendlíku a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu a krátce povaříme – krém zhoustne.
  4. Nyní do čisté misky odebereme libovolné množství krému a obarvíme raw kakaem.
  5. Poté opět do jiné misky odebereme libovolné množství krému a ten obarvíme černým kakaem.
  6. Nyní vsechny tři krémy navrstvíme do skleniček a dáme chladit. Můžeme ozdobit hořkou čokoládou nebo dle chuti a fantazie.

Praktické

  • Množství rýžového sirupu, vanilky a citrónové šťávy dejte dle své chuti.
  • Hedvábné tofu kupuji přímo v balení po 125 gramech. Pokud máte balení větší, můžete ze zbytku udělat luxusní míchaná “vajíčka” alias tofíčka.

Obměna

  • Můžete obarvit jen jednu část krému a černé kakao tak vynechat.
  • Místo vanilkového extraktu můžete použít mletou vanilku. Vyhněte se ale vanilkovému aroma, obsahuje éčka a kdo ví co všechno. S vanilkou má pramálo společného.

Děti

  • Vhodné i pro malé děti, ale vynecháme kakao a vanilku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea Karla
3. 2. 2023

Tak dneska uvařeno, bude zítra k svačině, kakaový krém mi trochu zmizel ve vanilkovém, ale chutná to skvěle. Díky za super recepty.

Prosím kde kupujete silken tofu? Zatím jsem ho sehnala jen na internetových obchodech.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nugátový dortík bez lepku

Pokud máte, jako já, rádi jednoduché krémové dezerty, pak je tento dortík jasná volba. Věřím, že si pochutnáte stejně, jako my.

Kakaový chia pudink

Když nás honí mlsná a není moc času, chia pudink to vždy jistí.

Ovesné sušenky bez lepku

Ovesné sušenky jsou klasika, se kterou nelze šlápnout vedle. Tento recept je rychlovka a není třeba žádných speciálních ingrediencí.

Tak trochu jiný bezlepkový dortík

Ač tento dortík může vypadat na pohled složitě, věřte, že příprava je jednoduchá. Tento bezlepkový dezert můžete ozdobit dle fantazie.

Bezlepkové donuty

Všichni jistě známe klasické smažené donuty, ale tyhle pečené jsou jejich zdravější a přesto výbornou variantou. Jsou bez lepku, cukru, vajec i mléka a na ...

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.