Na rýži:
- Ribe celozrnná rýže
- extra panenský olivový olej
- celer
- cibule
- citronová kůra
- citronová šťáva
Na tofu:
Recept na citrónové tofu s rýží
- Vařte rýži 45 minut, aniž byste ji příliš vysušili.
- Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nakrájený celer. Krátce poduste, podlijte vodou a vařte, dokud celer nezměkne. Rozmixujte.
- Do mísy dejte kousky tofu, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, zázvor, špetku kurkumy, extra panenský olivový olej a sůl. Promíchejte a nechte alespoň 1 hodinu marinovat.
- Tofu posypejte kukuřičným škrobem, dobře promíchejte a opečte na pánvi s olejem ze všech stran. Nakonec přidejte sezamová semínka a dopečte.
- Do pánve dejte celerový krém, uvařenou rýži, citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru, promíchejte a míchejte na mírném ohni.
- Rýži naservírujte, přidejte tofu a posypte čerstvou jarní cibulkou.
Praktické
- Použijte kůru pouze z neošetřených bio citrónů.
- Není třeba nic vážit, řiďte se počtem strávníků a tomu podřiďte množství surovin.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizota.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář