- 150g sušených datlí
- 150g sušených hrozinek
- asi hrnek rýžového mléka (lze použít jakékoli co máte rádi nebo zrovna po ruce)
- hrnek bezlepkové mouky ( použila jsem pohankovou na půl s rýžovou, ale je to na Vaší fantazii, určitě lze použít i lepkové mouky)
- půl hrnku oleje (někomu bude stačit i méně)
- 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
Postup
- 1.Datle a hrozinky namočíme přes noc do vody aby nabobtaly a šly hezky rozmixovat i méně výkonným mixérem
- 2.Druhý den vodu slijeme a rozmixujeme s hrnkem mléka (množství bude potřeba podle toho jak budou sát mouky)
- 3.Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a zamícháme
- 4. Pečeme na 180 st. asi 35min. Použila jsem dortovou formu,ale určitě by šla jakákoli i hranatá chlebíčková
- 5.Povrch můžeme potřít buď marmeládou nebo ještě lepší čokoládovou polevou (3 lžíce kokosového oleje+ 3 lžíce karobu + 3 lžíce datlového sirupu – moje nejoblíbenější :-)) ) A posypeme třeba kokosem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Ďalší výborný recept ďakujem veľmi pekne chutil tak že zase neostalo skoro nič hneď už po upečení 🤭😂🥰
Můj oblíbený recept! použila jsem datle a švestky, mouku jáhlovou a čirokovou.
Zdobeno jedlými květy macešky, rozrazilu, sedmikrásky, kozlíčku polníčku a listy maliníku.