Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Datlový dortík bez lepku

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • 150g sušených datlí
  • 150g sušených hrozinek
  • asi hrnek rýžového mléka (lze použít jakékoli co máte rádi nebo zrovna po ruce)
  • hrnek bezlepkové mouky ( použila jsem pohankovou na půl s rýžovou, ale je to na Vaší fantazii, určitě lze použít i lepkové mouky)
  • půl hrnku oleje (někomu bude stačit i méně)
  • 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Po zimě jsem se cítila unavená, bez energie a potřebovala jsem shodit kila nastřádaná za poslední roky. Cítila jsem, ...

Postup

  1. 1.Datle a hrozinky namočíme přes noc do vody aby nabobtaly a šly hezky rozmixovat i méně výkonným mixérem
  2. 2.Druhý den vodu slijeme a rozmixujeme s hrnkem mléka (množství bude potřeba podle toho jak budou sát mouky)
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. 3.Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a zamícháme
  5. 4. Pečeme na 180 st. asi 35min. Použila jsem dortovou formu,ale určitě by šla jakákoli i hranatá chlebíčková
  6. 5.Povrch můžeme potřít buď marmeládou nebo ještě lepší čokoládovou polevou (3 lžíce kokosového oleje+ 3 lžíce karobu + 3 lžíce datlového sirupu – moje nejoblíbenější :-)) ) A posypeme třeba kokosem.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Miluji jídlo a miluji vaření. Od začátku to tak nebylo. Do puberty bylo jídlo nutným zlem. Pak přišla chuť jíst a vzápětí i tvořit. Ke zdravému jídlu jsem měla vždycky blízko, ale až s Jíme Jinak dostává vše úplně jiný rozměr a smysl.

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Paťúš
24. 11. 2024

Ďalší výborný recept ďakujem veľmi pekne chutil tak že zase neostalo skoro nič hneď už po upečení 🤭😂🥰

Veronika Květinová
8. 5. 2024

Můj oblíbený recept! použila jsem datle a švestky, mouku jáhlovou a čirokovou.
Zdobeno jedlými květy macešky, rozrazilu, sedmikrásky, kozlíčku polníčku a listy maliníku.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky