Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Datlový dortík bez lepku

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • 150g sušených datlí
  • 150g sušených hrozinek
  • asi hrnek rýžového mléka (lze použít jakékoli co máte rádi nebo zrovna po ruce)
  • hrnek bezlepkové mouky ( použila jsem pohankovou na půl s rýžovou, ale je to na Vaší fantazii, určitě lze použít i lepkové mouky)
  • půl hrnku oleje (někomu bude stačit i méně)
  • 3 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů

Kdekdo říká, že chce zdravě jíst, ale skutek utekl. Lhát si do kapsy je ta nejhorší varianta, říká J...

Postup

  1. 1.Datle a hrozinky namočíme přes noc do vody aby nabobtaly a šly hezky rozmixovat i méně výkonným mixérem
  2. 2.Druhý den vodu slijeme a rozmixujeme s hrnkem mléka (množství bude potřeba podle toho jak budou sát mouky)
  3. 3.Přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a zamícháme
  4. 4. Pečeme na 180 st. asi 35min. Použila jsem dortovou formu,ale určitě by šla jakákoli i hranatá chlebíčková
  5. 5.Povrch můžeme potřít buď marmeládou nebo ještě lepší čokoládovou polevou (3 lžíce kokosového oleje+ 3 lžíce karobu + 3 lžíce datlového sirupu – moje nejoblíbenější :-)) ) A posypeme třeba kokosem.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Miluji jídlo a miluji vaření. Od začátku to tak nebylo. Do puberty bylo jídlo nutným zlem. Pak přišla chuť jíst a vzápětí i tvořit. Ke zdravému jídlu jsem měla vždycky blízko, ale až s Jíme Jinak dostává vše úplně jiný rozměr a smysl.

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Paťúš
24. 11. 2024

Ďalší výborný recept ďakujem veľmi pekne chutil tak že zase neostalo skoro nič hneď už po upečení 🤭😂🥰

Veronika Květinová
8. 5. 2024

Můj oblíbený recept! použila jsem datle a švestky, mouku jáhlovou a čirokovou.
Zdobeno jedlými květy macešky, rozrazilu, sedmikrásky, kozlíčku polníčku a listy maliníku.

Ukázat další komentáře