Ve složení tofu i tempehu je shoyu, která obsahuje pšenici
Uzené tofu a uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD mají ve složení sojovou omáčku Shoyu, která obsahuje pšenici. Tudíž by se zdálo, že pro celiaky jsou všechny tyto výrobky zcela nevhodné. I my jsme si to doteď mysleli. Ale díky fermentaci je tomu jinak!
Díky enzymům se pšeničná bílkovina zcela rozloží
Dle laboratorních analýz ze SVÚ v Praze ale nebyl lepek v těchto výrobcích detekovaný. Firma SUNFOOD používá kvalitní sójovou omáčku vyráběnou tradičním způsobem – dlouhodobou fermentací sójových bobů a pšenice pomocí koji (ušlechtilé plísně Aspergillus oryzae). Působením proteolytických enzymů dochází k degradaci pšeničné bílkoviny na kratší peptidy a aminokyseliny, a proto v těchto produktech nebyl lepek ze sójové omáčky detekovatelný.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Tyto výrobky jsou vhodné i pro celiaky
I přísní celiaci tudíž mohou uzené tofu, uzený i smažený tempeh od firmy SUNFOOD bez starostí používat do svých pokrmů.
Také uzené tofu firmy Countrylife je zcela bezlepkové. V tomto tofu se místo sójové omáčky Shoyu používá její bezlepková alternativa – omáčka Tamari.

PS: Chceš dobít své životní baterie?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Moc děkuji za skvělé informace, moc mě potěšily, včera mi byla zjištěna alergie na lepek, tak jsem moc ráda, že tyhle mé oblíbené dobroty můžu dál jíst 👏😋🤓❤️
Dobrý den, platí to i pro tofu, které se prodává v Albertu a je vyráběné firmou Sunfood?