Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Domácí pikantní sýr z tofu

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna zima

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený z tofu. Příprava je skutečně jednoduchá a chuť vás mile překvapí. Někdo nadšené hlásá, že je to něco jako parmazán, jiný tvrdí, že spíš blaťácké zlato, jiný že nejlepší hermenlín. Vyzkoušejte ho a napište nám, co vám jeho chuť připomíná.

Ingredience
  • kostka bílého tofu
  • cca 2 lžíce miso pasty (použít můžete jakoukoli)

Každá zima pro byla ve znamení angín a zánětů močových cest, letos se přidal i reflux. Byla jsem zoufalá a znechucená...

Jak připravit tofu sýr

  1. Tofu potřete ze všech stran tenkou vrstvou miso pasty (jako jste kdysi mazali máslo na chleba).
  2. Nechejte na talířku 3 dny v pokojové teplotě.
  3. Pak už stačí krájet na plátky a přidávat jako pikantní kondiment k jídlům, kterým chybí slaná složka.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Sýr uchováváme v lednici.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv miso, které máte po ruce. Nejintenzivnější chuť sýru dodá miso sójové.

Kombinujeme

  • Hodí se jako slaná složka ke kompletnímu talíři, na kostičky jako jednohubky například s olivami nebo okurkem, jako sýr na kváskové pečivo atp.

Děti

  • Pro malé děti je tento sýr nevhodný, protože je příliš slaný. Dala bych ho dětem až od 3 let a výše a jen kousíček v rámci jídla, nikoli samotný. Samozřejmě pokud vaše dítě běžně konzumuje sýry, které jsou velmi slané, je už jedno, zda dostane slané tofu. Alespoň víte, že v tom nejsou éčka, zbytečná chemie a laciná sůl.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
21. 2. 2021

Mnaaaaam ♥️ Děkujeme ♥️

Mila Beata
12. 2. 2021

Dobry den , jen technicka otazka na tom talirku to má byt jen Tak anebo priklopene treba nejakou sklenenou misou ?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)

Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence.  Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.

Veganský sýr caciotta

Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...