Na fazolový krém:
- 240 g vařených fazolí cannellini
- olivový olej
- muškátový oříšek
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- česnek
- voda
Na dušenou cibuli:
- 300 g červené cibule
- 1 lžíce tamari
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- sůl
- pepř
- čerstvá petrželka
Jak připravit fazolový krém a dušenou cibuli
- Do mixéru vložte vařené fazole, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, špetku strouhaného muškátového oříšku a rozmixujte. Pokud bude zapotřebí, můžete přilít trochu vody, abyste dosáhli krémové konzistence. Poté naservírujte do misky a pokapejte troškou olivového oleje.
- Nakrájejte cibuli na plátky, ne příliš slabé.
- Do rozpálené pánve dejte tamari, olej, ocet a vodu. Osolte, opepřete, a vmíchejte cibuli.
- Přikryjte poklicí a na mírném plameni duste 30 minut.
- Nechte vychladnout a naložte cibuli na fazolový krém. Posypte petrželovou natí.
Praktické
- Fazole si uvařte předem, ať je recept rychlý. Na 240 g vařených fazolí bude třeba 100 g fazolí v suchém stavu.
- Krém si můžete udělat do zásoby a uchovat v lednici.
- Výborné například jako náplň do pohankových bramboráčků.
Obměna
- Na tento recept se nejlépe hodí fazole cannellini, jsou jemné a krémové, ale můžete zkusit i jiné do měkka uvařené fazole.
- Používejte pouze červenou cibuli, ne že by to s jinou nešlo, ale chuť, červené cibule je jedinečná.
- Do fazolového krému můžete přidat své oblíbené koření nebo bylinky.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Pecka od Vierky a testování nových placek ❤️
https://www.jimejinak.cz/smazene-jahlove-placky/
Luxusní večeře od Vierky ❤️