Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde o univerzální recept - jak a na co ho použijete, záleží na vaší fantazii.

Ingredience
3 porce

Na fazolový krém:

  • 240 g vařených fazolí cannellini
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • voda

Na dušenou cibuli:

  • 300 g červené cibule
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Jak připravit fazolový krém a dušenou cibuli

  1. Do mixéru vložte vařené fazole, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, špetku strouhaného muškátového oříšku a rozmixujte. Pokud bude zapotřebí, můžete přilít trochu vody, abyste dosáhli krémové konzistence. Poté naservírujte do misky a pokapejte troškou olivového oleje.
  2. Nakrájejte cibuli na plátky, ne příliš slabé.
  3. Do rozpálené pánve dejte tamari, olej, ocet a vodu. Osolte, opepřete, a vmíchejte cibuli.
  4. Přikryjte poklicí a na mírném plameni duste 30 minut.
  5. Nechte vychladnout a naložte cibuli na fazolový krém. Posypte petrželovou natí.

Praktické

  • Fazole si uvařte předem, ať je recept rychlý. Na 240 g vařených fazolí bude třeba 100 g fazolí v suchém stavu.
  • Krém si můžete udělat do zásoby a uchovat v lednici.
  • Výborné například jako náplň do pohankových bramboráčků.

Obměna

  • Na tento recept se nejlépe hodí fazole cannellini, jsou jemné a krémové, ale můžete zkusit i jiné do měkka uvařené fazole.
  • Používejte pouze červenou cibuli, ne že by to s jinou nešlo, ale chuť, červené cibule je jedinečná.
  • Do fazolového krému můžete přidat své oblíbené koření nebo bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Po letech mi nebylo na Vánoce zle (Jaroslav)

Jaroslav: V rádiu hrají Everybody hurts od R.E.M. a...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Ani som veriť nechcela, keď som sa dnes ráno merala (Edita)

Edita: Dobrý deň, dnes mám 15. deň programu Hubneme...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Krevní tlak už mám v pořádku a beru minimum léků (Hana)

Hana: Zeleninový vývar mám odzkoušený i na mé fence...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Vánoce v pohodě a podle našich představ (Věra)

Věra: V loni během Podzimního detoxu jsme doma měli...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...
    • Děkuji Jardo, tohle bude asi chlapské jídlo, protože i manžel to má rád. Máš to super jako vždycky 👍

  1. Jemná chuť muškátového oříšku ve fazolovém krému se zde snoubí s naprosto nepopsatelnou chutí vynikající cibule. Toto jídlo bych klidně nabídl i návštěvě. Test dalšího výborného receptu od Viera Vodrazkova 🙏
    Napařený daikon s mrkví, kimchi a jako příloha bude kváskový chléb.

  2. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJela jsem na setrvačník, až jsem vyhořela (Radka, 45 let)
Další článekKuře nebo sýr?