Rychlá příloha nebo vynikající pomazánka s dušenou cibulí. Já jsem tento krém použila dokonce i jako náplň do pohankových bramboráčků a chutnalo všem. Jde o univerzální recept - jak a na co ho použijete, záleží na vaší fantazii.

Ingredience
3 porce

Na fazolový krém:

  • 240 g vařených fazolí cannellini
  • olivový olej
  • muškátový oříšek
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • voda

Na dušenou cibuli:

  • 300 g červené cibule
  • 1 lžíce tamari
  • 2 lžíce vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl
  • pepř
  • čerstvá petrželka

Jak připravit fazolový krém a dušenou cibuli

  1. Do mixéru vložte vařené fazole, šťávu z půlky citronu, sůl, pepř, špetku strouhaného muškátového oříšku a rozmixujte. Pokud bude zapotřebí, můžete přilít trochu vody, abyste dosáhli krémové konzistence. Poté naservírujte do misky a pokapejte troškou olivového oleje.
  2. Nakrájejte cibuli na plátky, ne příliš slabé.
  3. Do rozpálené pánve dejte tamari, olej, ocet a vodu. Osolte, opepřete, a vmíchejte cibuli.
  4. Přikryjte poklicí a na mírném plameni duste 30 minut.
  5. Nechte vychladnout a naložte cibuli na fazolový krém. Posypte petrželovou natí.

Praktické

  • Fazole si uvařte předem, ať je recept rychlý. Na 240 g vařených fazolí bude třeba 100 g fazolí v suchém stavu.
  • Krém si můžete udělat do zásoby a uchovat v lednici.
  • Výborné například jako náplň do pohankových bramboráčků.

Obměna

  • Na tento recept se nejlépe hodí fazole cannellini, jsou jemné a krémové, ale můžete zkusit i jiné do měkka uvařené fazole.
  • Používejte pouze červenou cibuli, ne že by to s jinou nešlo, ale chuť, červené cibule je jedinečná.
  • Do fazolového krému můžete přidat své oblíbené koření nebo bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Neskutečně dobré, tohle stravování je prostě dokonalé! (Slavkast)

Slavkast: Neskutečně dobré, bílá omáčka se žampiony a rozmanitou...

Centimetry jsou pryč, zdraví lepší (Zuzana)

Zuzana: Evičko, opět to byl přínosný kurz. Kila, spíš...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...
  1. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJela jsem na setrvačník, až jsem vyhořela (Radka, 45 let)
Další článekKuře nebo sýr?