- 90 g červeného zelí
- 200 g vařených fazolí cannellini
- 1 lžíce tahini
- mletá sladká paprika
- olivový olej
- prolisovaný česnek
- citrónová šťáva
- špetka mletého koriandru
- černý pepř
- sůl
- rozinky
- mizuna
Jak připravit fialovou pomazánku z fazolí a zelí
- Zelí nakrájejte na proužky.
- Všechny suroviny s výjimkou mizuny a rozinek dejte do sekáčku a rozmixujte na požadovanou konzistenci.
- Dejte pomazánku do misky a poprašte trochou papriky, osmahnutým slunečnicovým semínkem, pepřem, zakápněte olivovým olejem a ozdobte mizunou a rozinkami.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Praktické
- Pokud nechcete použít syrové zelí, můžete ho blanšírovat, ale možná trochu ztratí barvu.
- Rozinky můžete vynechat.
Obměna
- Místo mizuny použijte petrželku nebo rukolu.
- Místo fazolí cannellini můžete použít například cizrnu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář