Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky > Vaše recepty

Hustá mléčná polévka s brokolicí a fenyklem

Uvařeno
Ingredience
  • 1 lžíce oleje
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mrkev
  • brokolice
  • fenykl čerstvý
  • rostlinné mléko
  • vločky dle požadované hustoty a množství polévky
  • muškátový květ
  • trošku drcených chilli papriček
  • miso pasta
  • posypka, např. mix salátů

Ráda bych se s vámi podělila o mé dosavadní zkušenosti s Jíme jinak a posledním Podzi...

Hustá, sytá ranní miso polévka do práce, nebo na doma.

Postup

  1. Jestliže chci polévku do práce vařit brzy ráno (já ve 3.30h) a nechce se vám krájet zelenina ráno, nakrájím si ji večer do krabičky a dám do lednice.
  2. Večer si do hrnce, ve kterém budu vařit polévku nakrájím cibuli a uložím též do lednice, nebo chladného špajzu.
  3. Ráno dám zvlášť do hrnce vařit vývar, vyndám hrnec s cibulí, do kterého dám lžíci oleje a sůl, restuji. Po chvilce přidám zeleninu a ještě chvilku restuji. Přidám chilli, muškát a zaliji horkým vývarem, přidám vločky.
  4. Vařím 10 min.
  5. Mezitím do termosek naliji horkou vodu z konvice, pro nahřátí a nasekám již umytý salát.
  6. V těchto 10ti minutách mám čas na ranní hygienu.
  7. Po 10 min. přidám podle chuti mléko, nechám přejít varem. Vypnu, zamíchám miso pastu. Kdo má rád nakyslou polévku, může přidat umeocet.
  8. Polévku naliji do vyhřátých termosek a posypu hrstí salátu. Ten se v polévce spaří a je dobrý a barevný. V mixu je rukola, zelené a červené listy salátu.

Praktické

  • Polévka vydrží dlouho teplá a v těchto mrazech krásně zahřeje a zasytí. Hotová je za 15 min., já i manžel máme snídani. Na studený salát moc není v zimé chuť, můžeme ho využít na posypání jídla. Abych se ráno nezdržovala, večer si připravím, co se dá. Naběračku, miso, hrnce, lžíci, zeleninu. Vařím si zároveň i oběd, za půl hodinky mám hotovo.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub

Výborná polévka 😊 Měla jsem zbytek brokolice, ale chtěla jsem ji napařit k hlavnímu jídlu, tak jsem využila na polévku košťál. Vše zužitkováno 😊

Klub

Dnes jsem zkoušela tuto miso polévku a je velmi chutná. Baví mě poznávat nové chutě. Nikdy jsem nic podobného nejedla :-)

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

12
41

Startujeme online kurz Podzimní detox

Čtěte více na toho téma