- 100 g jáhel
- 100 g ovesných vloček
- 2 červené řepy
- 2 větší mrkve
- 1 cibule
- sůl
- olej
- Jáhly propláchneme v sítku a dáme do hrnce.
- Na jáhly dáme ovesné vločky a přidáme čtyřnásobek vody.
- Lehce osolíme, přivedeme k varu, stáhneme plamen na minimum, aby jen pobublávaly a vaříme asi 20-25 minut do vstřebání vody. Nemícháme! Pokud by se voda vsákla mnohem dřív, tak opatrně trochu vody ještě přidáme.
- Než se nám uvaří kaše, připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev a řepu nastrouháme.
- Na dno pánve dáme trochu oleje, přidáme cibuli a sůl a restujeme do sklovata.
- Pak přidáme nastrouhanou mrkev, řepu a restujeme do změknutí zeleniny. Občas promícháme.
- Uvařené jáhly s vločkami promícháme. Servírujeme s orestovanou zeleninou a listy polníčku.
Kombinujeme
Kaši ještě doporučujeme doplnit kopečkem kvašené zeleniny a kouskem čerstvé.
Kaši si můžete posypat i praženými semínky nebo mandlemi, bude víc sytá.
Obměna
Na kaši můžeme použít jakoukoliv zeleninu, skvělé je zelí, kapusta nebo dýně.
Děti
Tato kaše je vhodná pro děti od 1 roku, ale budeme opatrní s množstvím soli.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Malý ranní sobotní restart 🙂
Sobotní probuzení ❤️