Dřevnatá stopka![](https://www.jimejinak.cz/wp-content/uploads/2018/09/modern-and-stylish-young-women-holding-a-hokkaido-pumpkin-in-her-hands.jpg)
Důležité je, aby v době sklizně měly dřevnatou, nejlépe úplně suchou stopku. Pokud nevíte, jak byla dýně sklizená, je nejdůležitější nechat právě tu stopku pořádně zaschnout. Ideálně na sluníčku, je to jak s pupíkem, když u mimina nezaschne, začne hnisat (se kazit).
Chlad a sucho![](https://www.jimejinak.cz/wp-content/uploads/2011/08/CAM_0312.jpg)
Dýně má ráda chlad, ale ten není tak zásadní, důležité je, aby nebyla vlhkost, potřebuje sucho. Takže raději do suchého pokoje, než do vlhkého sklepa.
💡 TIP: Stáhni si sadu na letní hubnutí ZDARMA hned teď.
Kontrola![](https://www.jimejinak.cz/wp-content/uploads/2018/09/hokkaido-284681_960_720.jpg)
Jednou za čas dýně zkontrolovat, jedna plesnivá nakazí celý zbytek.
PS: Cítíš se v plavkách sebevědomě?
Pokud letos nechceš schovávat zadek pod ručník, pojď na to s námi jinak.
Chci lepší postavu!
Komentáře
Prosím o tip na dýňovou farmu.
A mohu se zeptat – stává se nám, že sem tam je některá Hokkaido dýně naprosto nechutná. V lepším případě bez chuti, a někdy fakt… :( A může to být ve várce, kde jsou jiné dýně sladké. Čím to je a jak takovou dýni předem poznat (pokud to jde)?