Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Karamelizovaná rajčata

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Karamelizovaná rajčata se většinou připravují v troubě, tento způsobe je ale rychlejší a výsledek je perfektní.

Ingredience
  • několik rajčat
  • 30 g olivového oleje
  • 40 g balzamika
  • česnek
  • bazalka
  • sůl
Je to věčné ženské téma – bolestivá menstruace, premenstruační syndrom….
Je to zkrátka náš ú...

Recept na karamelizovaná rajčata

  1. Na dno pánve dejte olej a prolisujte do něj česnek, osolte a štětcem dobře dno vytřete.
  2. Rajčátka rozkrojte na polovinu a položte na dno pánve.
  3. Začněte restovat a jakmile začne olej syčet, pečte pár minut.
  4. Poté podlijte balzamikem, přikryjte poklicí a pečte, dokud se šťáva skoro nevyvaří.
  5. Na talíři můžete posypat listy bazalky.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Rajčátka před pečením neloupejte! Na talíři je za pomocí vidličky lehce ze slupky vyloupnete.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

    Děti

    • Větším dětem.

    PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

    Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    6 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    96
    5

    Cuketová kolečka

    Máte-li lehce přerostlé cukety, zde je malý nápad, jak je chutně využít. Hostům všežravcům moc chutnaly a měly úspěch, doufám, že nezklamou ani vás.

    Letní salát s baby kukuřicí

    Sytý a přitom osvěžující salát, do kterého můžete upotřebit jakoukoliv letní zeleninu.
    32
    12

    Gratinovaný fenykl

    Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

    Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

    Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...
    71
    11

    Cuketové špízy

    Menší nápad jak naložit s cuketou, která je určitě královnou léta a letních receptů. Je to obyčejné a rychlé a nám moc chutnalo.

    Heřmánkové rizoto

    Nápad na tuto rýži mi vnuklo jedno svatební menu, tato rýže byla servírovaná se zlatým listem a i když to vypadalo pěkně, nejspíš to bylo plné chemie. Já p...