Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Květákový steak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Květákové řízečky chutnají zpravidla všem. Pokrm je velmi rychle připravený a můžete si ho dochutit podle svých preferencí.

Ingredience
  • 1 květák
  • citronová kůra
  • trošku citronové šťávy
  • česnek
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Kačka od začátku roku s Jíme Jinak shodila 10 kg, přestala pít kávu a sladké už jí nechutná. To ale nejsou zdaleka vš...

Jak připravit steaky z květáku

  1. Květák důkladně omyjte a nakrájejte ho na plátky asi 2 cm silné.
  2. Připravte si aromatický olej. Do sekáčku nebo mixéru vložte olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, petrželku, česnek, sůl a pepř. Rozmixujte.
  3. Do většího hrnce dejte vařit vodu. Až voda začne vařit, ponořte do ní plátky květáku. Vařte krátce, postačí cca 3 minuty, jinak se vám rozpadne. Květák se nesmí rozvařit, musí jen lehce změknout. Po uvaření nechte květák vychladnout.
  4. Rozpalte gril a položte na něj plátky květáku potřené aromatický olejem, který jste si připravili. Opékejte plátky z obou stran.

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • K přípravě je zapotřebí pevný čerstvý květák. Zbytky a kousky, které se vám případně odlomí, můžete použít do polévky nebo do jiných receptů.

Obměna

  • Olej můžete dochutit i jinými bylinkami nebo kořením dle svojí chuti.
  • Lze péci i v troubě, jen tím přijdete o charakteristický vzhled steaku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

73 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak tohle je pecka

Vynikající. I synovi velmi chutnalo. Neskutečně dobrá je ta olejová marináda 😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čínské nudle se zeleninou

Lahodná a velmi variabilní rychlovka pro milovníky asijské kuchyně. Lehký oběd nebo večeře bez masa, lepku i sóji.

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.