Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s dýní a brokolicí

Uvařeno
bez lepku
sezóna podzim

Začít den dobrou miso polévkou je už pro některé z nás závislost. Miso polévka po ránu úžasně nastartuje metabolismus a nezatíží zažívání jako u nás tolik rozšířené pečivo. Navíc obsahuje lehce stravitelné minerály, které v této formě může tělo velmi dobře využít. Tělo tak hned po ránu dostane potřebnou dávku energie, vitamínů a minerálů, aby mohlo celý den dobře fungovat.

Ingredience
pro 4 porce
  • dýně
  • pórek
  • brokolice
  • cibule
  • horký zeleninový vývar nebo horká voda
  • miso pasta
  • olej
  • sůl

“Bude to už 5 let, kdy mne bývalá spolužačka Jitka přesvědčila na třídním srazu u nutnosti se zdravě stravovat....

Jak připravit miso polévku s dýní a brokolicí

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, krátce ji orestujeme na oleji spolu se solí. Soli dáme jenom špetku, na závěr se polévka ještě dosolí pomocí miso pasty.
  2. Zalijeme horkým vývarem, nebo horkou vodou, přidáme brokolici pokrájenou na růžičky, dýni na kostičky a vaříme cca 10 minut do měkka.
  3. S věkem přibývají kila a potíže?
    Objev jak ozdravit jídelníček pro lepší postavu a zdraví teď hned!
    Chci začít 100% ZDARMA
  4. Nakonec přidáme nakrájený pórek na nudličky a necháme ještě pár minut dojít.
  5. Pak polévku odstavíme a dochutíme misem. V trošce polévky rozmícháme asi lžičku miso pasty, která úžasně polévku dochutí. Pokud je málo slaná, přidejte ještě miso pastu, nebo sójovou omáčku.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, pórku (včetně kořínku), stonku z brokolice a přidáme řasu. Pokud nám už ani těch 10 minut navíc nevychází, zalijeme zeleninu vroucí vodou a i tak vyrobíme velmi cennou snídani bohatou na vitamíny, minerální látky a enzymy.

Kombinujeme

  • Do polévky můžeme přidat obilovinu i trochu luštěniny. Máme-li hotovou, přidáme na závěr, jinak dáme vařit spolu se zeleninou. Získáme tak hodnotnou obědovou polévku.

Obměna

  • Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci cibule, petržel, kedlubna nebo cibule,  mrkev, květák.
  • V zásadě je dobré nekombinovat více než tři druhy zeleniny. Ideálně vezmeme jednu kořenovou, jednu kulatou a jednu listovou zeleninu.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

👌

Mila Beata
21. 5. 2021

Luxusní ranní polevka ♥️ Mnaaam 😇 děkujeme

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Pikantní špagetová dýně s mangoldem

Špagetová dýně nezklame nikdy. Pokud máte taky na zahrádce mangold, udělejte si tuhle naší “špenátovou” verzi. Se špenátem je samozřejmě taky s...

Miso polévka s kroupama

Tuhle polévku vaříme jako lehkou dietní obědovou nebo si ji dáváme ve dnech, kdy potřebujeme sytou snídani.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Vánoční dýňová polévka

Tenhle dýňový krém má krásnou barvu a úžasnou vánoční vůni. Skvěle se hodí pro sváteční chvíle a určitě bude chutnat i vašim hostům. Je s ní minimum práce ...

Kvásková cibulačka

Cibulačka patří mezi naše oblíbené polévky. Tahle s kváskem je příjemně nakyslá a patří mezi naše nejoblíbenější. Je rychlá a jednoduchá, dělám ji i pro ná...