Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Mrkvová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Výborná a jednoduchá polévka pro konec léta.

Ingredience
  • 5 mrkví
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • špetka kurkumy
  • 2 lžíce jasmínové rýže
  • 3 lžíce loupané červené čočky
  • 200 g kokosového mléka
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • citrónová šťáva

Timea bojovala se synkovým ekzémem přes rok. Nechtěla kortikoidy, tak zkoušela všechno možné. Když zkusila vařit a jí...

Recept na mrkvovou polévku

  1. Do kastrolu s rozehřátým olejem dejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a znovu lehounce osmahněte. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev, kurkumu, sůl, nastrouhaný a vymačkaný zázvor, čočku, rýži a zalijte vodou. Vařte.
  3. Když je mrkev měkká, přidejte kokosové mléko a popřípadě vodu. Lehce rozmixujte tyčovým mixérem, ale jen opravdu málo. Vařte do hustoty, která vám vyhovuje.
  4. Do uvařené polévky dejte citrónovou šťávu a promíchejte.
  5. Naservírujte posypané petrželkou a povrch opepřete.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Hustotu polévky volte podle sebe, je lepší přidat tekutinu do polévky husté, než pracně zahušťovat.
  • V polévce by měly být i kusy mrkve, nerozmixujte na kaši.
  • Nevynechte citrónovou šťávu.

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

    PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

    Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky pro detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    18 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Dnes jsem dělala mrkvový krém a byl výborný, přidala jsem jsem trochu toho šafránu a zbytek protlaku. Zahustit nepotřebovala. Super.

    Ukázat další komentáře
    Schovat štítky

    Vyzkoušejte také

    Květák s cizrnou v lepivé omáčce

    Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

    Thajský květák

    Jednoduché jídlo, které svou chutí připomíná thajskou kuchyni, a to díky kokosovému mléku a arašídovému máslu. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo....

    Zelený energetický krém

    Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

    Zosui – mléčná polévka bez laktózy

    Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...

    Rolky z pekingského zelí

    Tyto rolky jsou jednoduché, rychlé a výborné. U nás sklidily úspěch u všech, dokonce i u manžela, který je odpůrcem tempehu.

    Smetanová čočka

    I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.