- 1 hrnek fazolí cannellini
- kus pórku
- 1 bílý patizon
- 2 čerstvé okurky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- umeocet
- kopr
Recept na okurkovou omáčku s patizonem a fazolemi
- Uvařte fazole a dejte stranou.
- Nastrouhejte okurky a nechte je v cedníku vypotit. Potom vyždímejte vodu a zalijte umeoctem. Nechte marinovat.
- Na pánev dejte nakrájený, oloupaný patizon a pórek. Osolte a osmahněte. Poté podlijte vodou a duste.
- Přidejte vařené fazole, promíchejte, pár minut povařte.
- Rozmixujte, přidejte okurku s koprem, pepřem, promíchejte, ale nevařte, jen prohřejte.
- Na talíři můžete ještě zakápnout olivovým olejem a opepřit.
Praktické
- Nemusíte nic vážit, vše podřiďte velikosti zeleniny a počtu strávníků.
Obměna
- Můžete použít i jiné fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Na tento recept jsem byla vážně zvědavá 😊 dala jsem víc okurky, pridala tymián. Bylo to fajn svěží,lehké letní jídlo. Bulgur mi k tomu sedl, dekuji Věrko 👍
Výborná omáčka! 👌 Měla jsem jen fazole pinto a místo patizonu jsem použila cuketu, ale vyzkouším ještě znovu s původními surovinami 😊 Ta nastrouhaná čerstvá okurka je v omáčce velmi osvěžující a vůbec je bezva nápad přimíchat do rozmixované omáčky nastrouhanou čerstvou zeleninu- to budu používat častěji 😁