Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Okurková omáčka jinak

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Uvařte si lahodnou okurkovou omáčku s patizonem a fazolemi. Recept je jednoduchý, zdravý a skvěle chutná.

Ingredience
  • 1 hrnek fazolí cannellini
  • kus pórku
  • 1 bílý patizon
  • 2 čerstvé okurky
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • umeocet
  • kopr

Kdekdo říká, že chce zdravě jíst, ale skutek utekl. Lhát si do kapsy je ta nejhorší varianta, říká J...

Recept na okurkovou omáčku s patizonem a fazolemi

  1. Uvařte fazole a dejte stranou.
  2. Nastrouhejte okurky a nechte je  v cedníku vypotit. Potom vyždímejte vodu a zalijte umeoctem. Nechte marinovat.
  3. Na pánev dejte nakrájený, oloupaný patizon a pórek. Osolte a osmahněte. Poté podlijte vodou a duste.
  4. Přidejte vařené fazole, promíchejte, pár minut povařte.
  5. Rozmixujte, přidejte okurku s koprem, pepřem, promíchejte, ale nevařte, jen prohřejte.
  6. Na talíři můžete ještě zakápnout olivovým olejem a opepřit.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Nemusíte nic vážit, vše podřiďte velikosti zeleniny a počtu strávníků.

Obměna

  • Můžete použít i jiné fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Na tento recept jsem byla vážně zvědavá 😊 dala jsem víc okurky, pridala tymián. Bylo to fajn svěží,lehké letní jídlo. Bulgur mi k tomu sedl, dekuji Věrko 👍

Výborná omáčka! 👌 Měla jsem jen fazole pinto a místo patizonu jsem použila cuketu, ale vyzkouším ještě znovu s původními surovinami 😊 Ta nastrouhaná čerstvá okurka je v omáčce velmi osvěžující a vůbec je bezva nápad přimíchat do rozmixované omáčky nastrouhanou čerstvou zeleninu- to budu používat častěji 😁

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Casarecce s batátovou omáčkou

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň po...

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...