Jak připravit plněné cibulky
- Cibule oloupeme, pro každého strávníka jednu.
- Do menšího kastrolku dáme trochu vody, cca 2 cm na výšku.
- Do vody poklademe cibule, na vrch dáme každé kousek umebošky jako čepičku, jedna umeboška vystačí zhruba na 3 cibule.
- Přiklopíme a vaříme cca 20 minut, až jsou cibule uvařené, to znamená měkké a sklovaté.
- Uvařené cibule opatrně přesuneme na talíř a můžeme je ještě dozdobit čerstvými zelenými lístky bazalky či petržele.
Praktické
- Takto upravené cibule můžeme požít jako chuťovou perličku k jinak naprosto obyčejnému a zdánlivě nezajímavému jídlu. Fungují v podstatě jako kondiment.
- Je vhodné cibulky trochu seříznout, aby ve vodě držely a neskácely se na bok. Uvařily by se i tak, ale čepička z umebošky by spadla do vody a ztratila část své pikantní slanokyselé chuti.
Obměna
- Použít můžete klasickou žlutou cibuli, ale vyzkoušejte i cibuli bílou nebo červenou. Na talíři docílíte opět zajímavého vizuálního efektu a budou chutnat každá trochu jinak.
Děti
- Dětem do 2 let není vhodné dávat běžně umebošku k jídlu, je příliš slaná. Ani ji většinou nechtějí. Není ale nejmenší problém jim cibuli takto upravit a podávat klidně už od roka i dříve, když už jedí bez problému kořenovou zeleninu. Cibule je sladká, bude jim chutnat.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dobrota 🙂
Konečně jsem je také zkusila, fakt jsou lahodně sladké, že i moje dítě je snědlo s chutí a chtělo ještě.