Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s luštěninami (kolik, jak a s čím, aby nenadýmaly)

Nebojte se luštěnin! Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit, s čím kombinovat a kolik jich sníst, aby...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: ořechy, konzervanty, sojový protein, glukóza, sójové jogurty, rohlík, luštěniny, kynutí, probiotika, zuby, Tamari, celozrnné pečivo, začínáme s luštěninami, kravské mléko, adzuki, sladkosti, alkaloid, taniny, vegan, sójová smetana, hummus, lektiny, glutenin, Kombu, tofu, namáčení, stravitelnost, glykemický index, zelí hlávkové, tahini, jak na luštěniny, jak začít s luštěninami, vegetariánství, jednozrnka, fermentace, alergie na mléko, GI, čínské zelí, hrách, výhonky, miso, sezam, mléčné produkty, vegetariánské recepty, plynatost, tyčinky, jogurty, zelenina, zlepšující látky, luštěniny začátečníci, semolina, sojový lecitin, chemie, šťavelany, bez mléka, větry, kosti, fazole, káva, sojové maso, kváskové pečivo, kamut, kváskový chléb, rostlinná výživa, pesticidy, klíčky, obilí, mléko, bez laktózy, antinutriční látky, cereální, minerály, řasy, azuki, sojová mouka, vícezrnný, uzeniny, kadeřávek, klíčení, maso, střeva, pampeliška, pak Choi, paštiky, Klub Jíme Jinak, mungo, alkaloidy, čočka, bílá mouka, toxin, mykotoxiny, gliadin, prebiotika, špalda, obiloviny, majoránka, jak vařit luštěniny, mák, kofein, kyselina šťavelová, mouka, hořčík, červená čočka, éčka, zelí, kmín, nafouklé břicho, celozrnné obiloviny, antagony, shoyu, puriny, živočišné produkty, tempeh, sója, kapusta, sójová omáčka, vápník, kyselina fytová, alkohol, kvašení, srdce, vláknina, mléčné výrobky, andosperm, edamame, saturejka, aduki, bobkový list, mandle, oves, melasa, proteiny, děti, droždí, sójové mléko, veganství, lektin, ABKM, rohlíky, natto, tofunéza, kvásek, luštěniny a nadýmání, oxaláty, ječmen, pšenice, kouření, pekingské zelí, grahamový, jak klíčit semínka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?