Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: Tamari, puriny, bílá mouka, idli, lektiny, červená čočka, enzymy, obilné zrno, čočka beluga, větry, sezamová semínka, rafinace, grahamový, víno, ocet, tygří ořech, hormony, divoké byliny, amasaké, vitamíny, edamame, zlepšující látky, chléb, kváskový chléb, chia, koktejl, namáčení, chemie, kadeřavá kapusta, sezóna jaro, pufované výrobky, smoothie, zelí, zelené smoothie, natto, ovoce, klíčení, prázdné kalorie, syrová strava, chia semínko, pasteur, mák, bez mléka, alkaloid, rohlík, slunečnicové semínko, Kombu, pražené ořechy, ovesné vločky, obavy, mikrobiom, majoránka, para ořechy, kadeřávek, sacharidy, thallium, trývení, sýry, umami, raw, listy pampelišky, miso pasta, glutenin, ledviny, müsli, oligosacharidy, vlašské ořechy, cizrn na sladko, luštěniniy, toxin, klíček, chai semínka, půlená čočka, kvašení, antinutriční látky, chleba, cereálie, zelenina, semena, lektin, mléko, celiakie, polotovary, obezita, celozrnná mouka, dýňová semínka, laktobacily, nadýmání luštěniny, začínáme s luštěninami, tyčinky, müsli tyčinky, barviva, kešu oříšky, crohnova choroba, těstoviny, GI, alergie na mléko, snídaně, umeocet, jak se zbavit nadýmání, tempeh, kyselina fytová, jednoduché cukry, fermentované pečivo, mléčné výrobky, sojová mouka, nafouklé břicho, kofein, vitarián, glukosinoláty, prdy, proteiny, jak oloupat mandle, slunečnicová semínka, kvasinky, čočka, kešu ořechy, jak oloupat ořechy, saturejka, kešu, kravské mléko, obiloviny, saponiny, jak klíčit semínka, selhání ledvin, kynuté těsto, aktivace oříšků, konopná semínka, sojové maso, jak restovat ořechy, jak restovat semínka, klíčky, azuki, vlašáky, tahini, výhonky, antioxidanty, luštěniny a nadýmání, semínka, antinutrienty, rukola, mražené polotovary, fytin, aktivace, vegetariánství, kapusta, vitariánství, glykemický index, umami chuť, Klub Jíme Jinak

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?