Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne

Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: kešu oříšky, čínské zelí, obezita, těstoviny, chemie, vláknina, hnědá čočka, zažívání, lískové ořechy, vitarián, kofein, puriny, jak oloupat ořechy, zlepšující látky, tempeh, barviva, rozhovory s odborníky, miso, crohnova choroba, chai semínka, nadýmání luštěniny, kešu, aduki, víno, konopné semínko, alkohol, sůl, semínka, mléko, luštěniny, alkaloid, éčka, hummus, kyselina šťavelová, sojový protein, bez laktózy, brokolice, lněné semínko, glukóza, střevní mikroflóra, živočišné produkty, celá čočka, snídaně, předkové, trývení, sójové mléko, arašídy, selhání ledvin, antagony, celiak, ledviny, grahamový, detox, Kombu, zelí hlávkové, GI, jak aktivovat ořechy, maso, zelenina, Vladimíra Strnadelová, kadeřavá kapusta, ocet, odšťavňovač, čočka, oxaláty, slunečnicové semínko, jak pražit semínka, větry, Klub Jíme Jinak, Tamari, mražené pečivo, laktobacily, corfnflakes, lektin, jak namáčit luštěniny, chelba, mandle, syrová strava, bobkový list, začínáme s luštěninami, len, konopná semínka, kynuté těsto, aktivace semínek, řasy, prosliňování, sezamové seminko, jak neprdět, cukrovka, mouka, natto, jak fermentovat obiloviny, jak na klíčení, jak oloupat mandle, sezam, chleba, zelená zelenina, vlašáky, fermentované pečivo, zubní kazy, luštěninové mouky, červená čočka, slunečnice, lískové oříšky, sladkosti, výhonky, proteiny, pivo, prdy, rostlinná výživa, děti, celiakie, sýry, mikrobiom, idli, celozrnná mouka, celozrnné pečivo, pražené ořechy, cizrna nadýmání, extrudované výrobky, pampeliška, jak vařit bez sóji, luštěniny a nadýmání, oligosacharidy, rozpékané pečivo, jak aktivovat semínka, dýňová semínka, pasteur, sójová smetana, problémy s trávením, kvašené pečivo, dosa, namáčení obilovin, jogurt, jednoduché cukry, antibiotika, miso pasta, stabilizátory, kynutí, mangold, tofu, ořech, ovesné vločky, toxiny, pšenice, kadeřávek, extrudáty, kapusta, jak vařit luštěniny, cizrn na sladko

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?