Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak začít s luštěninami (kolik, jak a s čím, aby nenadýmaly)

Nebojte se luštěnin! Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit, s čím kombinovat a kolik jich sníst, aby...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: rohlík, pak Choi, vegetariánství, tempeh, namáčení, veganství, jak na klíčení, sojový lecitin, kofein, edamame, fíky, azuki, alkohol, těstoviny, mykotoxiny, lektin, kváskové pečivo, probiotika, čínské zelí, živočišné produkty, kravské mléko, obavy, bobkový list, tyčinky, stravitelnost, bez laktózy, sojová mouka, klíčení, kyselina fytová, vícezrnný, semínka, červená čočka, tofu, zlepšující látky, mandle, adzuki, prebiotika, hořčík, Tamari, vegan, mangold, alkaloid, jak na luštěniny, sojové párky, lektiny, fosfor, Kombu, čočka, fazole, bílá mouka, oligosacharidy, proteiny, aduki, tahini, antinutriční látky, Klub Jíme Jinak, šťavelany, melasa, ječmen, mák, gliadin, špenát, sójové jogurty, vegetariánské recepty, sojové maso, klíček, shoyu, alergie na mléko, zelenina, výhonky, kváskový chléb, fermentace, bez mléka, mléčné kvašení, hummus, oves, obilí, špalda, obilné zrno, pampeliška, sezam, sójová smetana, klíčky, luštěniny začátečníci, cizrna, začínáme s luštěninami, zelí hlávkové, pečivo, antagony, miso, sojový jogurt, vláknina, řasy, grahamový, jogurty, toxiny, střeva, brokolice, éčka, kapusta, uzeniny, kvašení, jak začít s luštěninami, mléčné výrobky, glykemický index, cereální, kvásek, káva, srdce, droždí, mléčné produkty, nafouklé břicho, luštěniniy, větry, fytáty, kadeřávek, jak začít jíst jinak, tofunéza, sója, sůl, mléko, toxin, jak vařit luštěniny, zuby, kouření, mungo, glutenin, vápník, kynutí, kyselina šťavelová, ABKM, zelí, jednozrnka, paštiky, celozrnné obiloviny, antinutrienty, luštěniny a nadýmání, ořechy, majoránka, minerály, glukóza, kmín, děti, natto, žito, saturejka, maso, sojový protein, kosti, fytin

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?