Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Obiloviny, luštěniny – kdy máčet a kdy ne

Které obiloviny a které luštěniny namáčet, které fermentovat a které nikoli? Jsou lepší mouky obilné nebo luštěninové? Které kdy používat a jakým se raději...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: těžké kovy, glukosinoláty, lískové oříšky, oxaláty, problémy s trávením, crohnova choroba, luštěniniy, grahamový, saponiny, kynutí, Vladimíra Strnadelová, sůl, ječmen, zkratky a tipy, semolina, stravitelnost, jogurt, vegan, červená čočka nadýmání, thallium, lněná semínka, maso, slunečnice, melasa, pražené ořechy, srdce, miso pasta, konzervanty, jak klíčit semínka, mléčné produkty, glykemický index, pivo, proteiny, aktivace semínek, zuby, fermentované pečivo, cizrn na sladko, antibiotika, jogurty, sezamové seminko, hormony, jak vařit bez sóji, tyčinky, toxiny, pesticidy, ořech, celá čočka, zelí, shoyu, sojové maso, klíčení, kofein, sojové párky, jednozrnka, sojová mouka, saturejka, jak namočit ořechy, stravitelnost luštěnin, sojový lecitin, pozoly, laktobacily, jak namáčit luštěniny, polotovary, hnědá čočka, dýňové semínko, kynuté pečivo, chia, pekingské zelí, bobkový list, hummus, sladkosti, hrachová mouka, pečivo, ledvinové kameny, taniny, špalda, kvašené pečivo, stabilizátory, chelba, veganství, barviva, jablečný ocet, prdy, aktivace, extrudované výrobky, crohn, ušlechtilá plíseň, mikrobiom, sezam, semínka, vápník, sluenčnice, kousání, ledviny, plyny, Jan Zerzán, sezamová semínka, odšťavňovač, semena, sójová smetana, kyselina šťavelová, začínáme s luštěninami, jak začít s luštěninami, tempeh, raw, celiak, tofunéza, luštěniny začátečníci, jak pražit ořechy, rafinované potraviny, prázdné kalorie, kvásek, sojový jogurt, odšťavňování, vlašáky, fosfor, sýry, luštěniny a nadýmání, jak restovat ořechy, kešu ořechy, rohlík, tahini, čočka, amasaké, éčka, jak se vyhnout sóje, vitariánství, sója, lněné semínko, umeocet, rukola, ořechy, aktivace ořechů, chleba, rohlíky, čočka beluga, jak fermentovat luštěniny, hypotyreoza, nadýmání fazole, kapusta, nadýmání, dýňová semínka, bez laktózy, snídaně, vláknina, pampeliškové listy, kvašená zelenina, jak začít jíst jinak, výhonky, kváskový chléb

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?