Domů Téma Antinutrienty

antinutrienty

Jak správně připravovat semínka a ořechy

Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Co byste měli vědět o luštěninách a nadýmání, které způsobují

Fazole, čočka, cizrna a hrách... Studie potvrzují, že luštěniny jsou důležitým prediktorem přežití u lidí ve věku 70 let a více. Chrání nás před srdečními...

Kdy nám celozrnné potraviny škodí?

To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost...

Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné

Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologické....

Celozrnné produkty pod lupou – výhody a nevýhody

Jaký je rozdíl mezi bílou a celozrnnou moukou. V čem je která lepší. Jaké máme druhy pšenice. Jak funguje vláknina v obilí. Co jsou...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Vápník – z čeho jej získat a jak o něj nepřijít

K čemu všemu potřebujeme vápník a jak se pozná jeho nedostatek? Je mléko dobrý zdroj vápníku? Dá se osteoporóza léčit? Kolik vápníku potřebujeme v...

Lektiny, postrach zdravé výživy? (MUDr. Strnadelová)

V poslední době se na nás stále častěji obracíte s obavami, zda můžete bezpečně jíst obiloviny, luštěniny, ořechy a zeleninu, které obsahují lektiny. Lektiny...

Jak vařit bez sóji

Sója je potravina opěvovaná i kritizovaná. Najdeme ji téměř ve všech běžných potravinách a zdravé výživy ji nabízejí v nejrůznějších formách od sojového mléka,...

Antinutrienty v rostlinné stravě

Poslední dobou se hodně mluví o antinutrientech v rostlinné stravě. Co to jsou antinutriční látky? V čem jsou nebezpečné? Mají nějaká pozitiva? Jak se...

Proč je kvásek lepší než droždí – 1.díl

Víte z čeho se vyrábí droždí? Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi pečením z droždí a pečením z kvásku. Jaký vliv to má na...
Téma: celá čočka, syrová strava, brokolice, víno, miso pasta, kvašená zelenina, mléko, klíčky, umami chuť, veganství, luštěniniy, thallium, toxiny, bobkový list, umami, proteiny, antibiotika, pesticidy, oříšky, pampeliškové listy, crohnova choroba, ječmen, jogurty, kyselina fytová, rukola, namáčení luštěnin, jogurt, fermentace, odšťavňování, cizrna nadýmání, zelí hlávkové, konzervanty, prdy, fazole, káva, zubní kaz, sojové maso, mléčné produkty, sezamová semínka, kadeřavá kapusta, zelenina, éčka, hypotyreoza, kalorie, kvašení, kouření, lektiny, těstoviny, stabilizátory, tygří ořechy, plynatost, rohlík, koktejly, kváskový chléb, majoránka, jak vařit bez sóji, pečivo, cukrovka, jak vařit luštěniny, předkové, oligosacharidy, raw, celozrnné obilí, slupka, tygří ořech, chemie, děti, tradiční strava, konopí, mléčné výrobky, antioxidanty, sýry, vaření luštěnin, průmyslově zpracované potraviny, vlašské ořechy, kvašené pečivo, ořech, koktejl, hormony, vitariánství, Lactobacillus rhamnosus, zubní kazy, čínské zelí, luštěniny a nadýmání, sezóna jaro, glukóza, střevo, červená čočka nadýmání, celozrnné pečivo, listy pampelišky, pak Choi, sójové mléko, mouka, saponiny, oxaláty, corfnflakes, prázdné kalorie, kosti, cereální, alfa-galaktosidy, jak se zbavit nadýmání, stravitelnost, jak oloupat mandle, luštěniny, alkaloidy, střeva, kešu ořechy, hrách, kváskové pečivo, umeocet, rafinace, prosliňování, sójová smetana, jak se vyhnout sóje, selhání ledvin, müsli, aktivace ořechů, tofunéza, alkaloid, natto, pekingské zelí, kefír, půlená čočka, ledviny, špalda, jak začít s luštěninami, slunečnicová semínka, glutenin, fytáty, jak pražit semínka, rafinovaná mouka, obiloviny, řasy, uzeniny, semena, vlašáky, azuki, granola, jednozrnka, sluenčnice, lněné semínko, obezita, lektin, pečivo s droždím, glykemický index, ovesné vločky, chelba, luštěniny začátečníci, tahini, saturejka

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?