Sezónní zelenina

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...

Letní krém z lilku se zeleninou (fotopostup)

Tento typicky letní recept je složen ze sezónní zeleniny. Je skvělý jako lehká večeře. Krém z lilků můžete použít i k plackám nebo na chleba.

Veganský Dolsot Bibimbap (fotopostup)

Veganský Dolsot Bibimbap je jídlo inspirované tradičním korejským receptem. Pikantní jídlo připravované ve speciálním hrnci dolsot, který však pro přípravu...

Zelené Shishimai ve woku

Voňavý a jednoduchý pokrm z korejské kuchyně. Pokud patříte mezi milovníky pikantních asijských jídel, určitě si pochutnáte.

Bezlepkové rajčatové tambuli

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Jáhlové karbanátky

Měkké a jednoduché letní karbanátky. Výborné teplé i vychladlé. U nás chutnají všem, doufám, že nezklamou ani vás.

Jemná špalda s cuketou

Cuketová sezóna je v plném proudu. Je to vděčná a lehce pěstitelná zelenina, ze které se dá připravit spousta chutných receptů. Jedním z nich je tato jemná...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.