Máte ráno velký hlad, ale zároveň chcete využít výhod miso polévky? Spojte kaši s miso polévkou a vytvořte si výbornou hustou polévku a kaši 2v1, ve které stojí i lžíce. Zasytí, zahřeje a pohladí, ale zároveň nezatíží trávení.
Ingredience
na 1-2 porce
  • 1/4 kedlubny
  • 1/2 cibule
  • kousek bílé ředkve (vodnice nebo daikonu)
  • 1 menší mrkev
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • 1 lžíce mletých lněných semínek (není nutné)
  • sůl

Jak připravit hustou miso zeleninovou polévku s vločkami

  1. Přes noc si namočíme jemné ovesné vločky (není nutné je namáčet, ale je to lepší kvůli rozkladu antinutrientů).
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) vložíme nakrájenou cibuli.
  3. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben, na to na kostky nakrájenou ředkev a mrkev.
  4. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
  5. Snížíme plamen na minimum a vaříme 10 minut.
  6. Vsypeme předem vločky a vaříme ještě 3 minuty.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu, mletá semínka a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  8. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou “polévko-kaši” si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo vloček můžete použít i kukuřičnou krupici nebo polentu.
  • Můžete přidat i mořské řasy (wakame, arame).
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Po kurzu mám krásnou pleť a vlasy zvětšily na objemu

Evacernosk: Tak po čtrnácti kouzelných lekcích hubnutí do plavek...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Martina: Výborné! A muž pochválil: “Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...
  1. Skvělý recept. U nás doma má už tahle “kašolívka”, jak snídani přezdíváme dlouhou tradici, protože manžela mnohem více zasyti. Báječná je také s jáhly a červenou řepou. Nakonec do kašolívky doporučuji dát trochu kysaného zelí, které jí dodá úplně jiný rozměr.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětské tiramisu bez lepku
Další článekVýživné batáty: Přirozeně sladké superfoods