Máte ráno velký hlad, ale zároveň chcete využít výhod miso polévky? Spojte kaši s miso polévkou a vytvořte si výbornou hustou polévku a kaši 2v1, ve které stojí i lžíce. Zasytí, zahřeje a pohladí, ale zároveň nezatíží trávení.

Ingredience
na 1-2 porce
  • 1/4 kedlubny
  • 1/2 cibule
  • kousek bílé ředkve (vodnice nebo daikonu)
  • 1 menší mrkev
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • 1 lžíce mletých lněných semínek (není nutné)
  • sůl

Jak připravit hustou miso zeleninovou polévku s vločkami

  1. Přes noc si namočíme jemné ovesné vločky (není nutné je namáčet, ale je to lepší kvůli rozkladu antinutrientů).
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) vložíme nakrájenou cibuli.
  3. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben, na to na kostky nakrájenou ředkev a mrkev.
  4. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
  5. Snížíme plamen na minimum a vaříme 10 minut.
  6. Vsypeme předem vločky a vaříme ještě 3 minuty.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu, mletá semínka a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  8. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou „polévko-kaši“ si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo vloček můžete použít i kukuřičnou krupici nebo polentu.
  • Můžete přidat i mořské řasy (wakame, arame).
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Jíme jinak mi dává smysl

Palmate: Děkuji za váš kurz. Studuji čínskou medicínu a...

Je až neuvěřitelné, jakou mám energii (Kamlibe)

Kamlibe: Moc děkuji za skvělý, pěkně a přehledně vedený...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

„Mami, pizzu už viac nechcem.“ (Ivajanig)

Ivajanig: Strava mi veľmi chutí. Zatiaľ varím podľa Jíme...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

7 kg dole, migrény pryč, kafe mi nechybí (Linda)

Linda: Milá Evo a týme, MOC DĚKUJI ZA VAŠI ÚŽASNOU...

Chutná mi, hubnu a nemusím počítat kalorie (Hana, 66 let)

Hana: Dobrý den, všechny jídla mi moc chutnají, vařím...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Zíksla jsem správné návyky a ploché bříško (Kristýna)

Kristýna: Moc děkuji za kurz, tobě Evi, i všem...
  1. Ahoj, také jsem dnes ráno začala polívkou a protože si zatím nedokáži představit jíst ráno kaše se zeleninou, tak jsem si do ní přidala jáhly předvařené a byla super. :-)

  2. Skvělý recept. U nás doma má už tahle „kašolívka“, jak snídani přezdíváme dlouhou tradici, protože manžela mnohem více zasyti. Báječná je také s jáhly a červenou řepou. Nakonec do kašolívky doporučuji dát trochu kysaného zelí, které jí dodá úplně jiný rozměr.

  3. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětské tiramisu bez lepku
Další článekVýživné batáty: Přirozeně sladké superfoods