Máte ráno velký hlad, ale zároveň chcete využít výhod miso polévky? Spojte kaši s miso polévkou a vytvořte si výbornou hustou polévku a kaši 2v1, ve které stojí i lžíce. Zasytí, zahřeje a pohladí, ale zároveň nezatíží trávení.

Ingredience
na 1-2 porce
  • 1/4 kedlubny
  • 1/2 cibule
  • kousek bílé ředkve (vodnice nebo daikonu)
  • 1 menší mrkev
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • 1 lžíce mletých lněných semínek (není nutné)
  • sůl

Jak připravit hustou miso zeleninovou polévku s vločkami

  1. Přes noc si namočíme jemné ovesné vločky (není nutné je namáčet, ale je to lepší kvůli rozkladu antinutrientů).
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) vložíme nakrájenou cibuli.
  3. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben, na to na kostky nakrájenou ředkev a mrkev.
  4. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
  5. Snížíme plamen na minimum a vaříme 10 minut.
  6. Vsypeme předem vločky a vaříme ještě 3 minuty.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu, mletá semínka a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  8. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou „polévko-kaši“ si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo vloček můžete použít i kukuřičnou krupici nebo polentu.
  • Můžete přidat i mořské řasy (wakame, arame).
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...
  1. Skvělý recept. U nás doma má už tahle „kašolívka“, jak snídani přezdíváme dlouhou tradici, protože manžela mnohem více zasyti. Báječná je také s jáhly a červenou řepou. Nakonec do kašolívky doporučuji dát trochu kysaného zelí, které jí dodá úplně jiný rozměr.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětské tiramisu bez lepku
Další článekVýživné batáty: Přirozeně sladké superfoods