Máte ráno velký hlad, ale zároveň chcete využít výhod miso polévky? Spojte kaši s miso polévkou a vytvořte si výbornou hustou polévku a kaši 2v1, ve které stojí i lžíce. Zasytí, zahřeje a pohladí, ale zároveň nezatíží trávení.
Ingredience
na 1-2 porce
  • 1/4 kedlubny
  • 1/2 cibule
  • kousek bílé ředkve (vodnice nebo daikonu)
  • 1 menší mrkev
  • 1/2 lžičky misa
  • 1 bobkový list
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • zázvorová šťáva
  • zeleninový vývar nebo voda
  • 1 lžíce mletých lněných semínek (není nutné)
  • sůl

Jak připravit hustou miso zeleninovou polévku s vločkami

  1. Přes noc si namočíme jemné ovesné vločky (není nutné je namáčet, ale je to lepší kvůli rozkladu antinutrientů).
  2. Do hrnce (nejlépe užšího s tlustým dnem) vložíme nakrájenou cibuli.
  3. Zalijeme troškou vývaru a nasypeme na kostky nakrájený kedluben, na to na kostky nakrájenou ředkev a mrkev.
  4. Zalijeme vývarem po okraj zeleniny, osolíme špetkou soli, přidáme bobkový list a přivedeme k varu.
  5. Snížíme plamen na minimum a vaříme 10 minut.
  6. Vsypeme předem vločky a vaříme ještě 3 minuty.
  7. Vypneme a vmícháme miso pastu, mletá semínka a zázvorovou šťávu vymačkanou z najemno strouhaného zázvoru.
  8. Nalijeme do misek a můžeme jíst.

Praktické

  • Tuto hustou “polévko-kaši” si můžete vzít s sebou do práce v termosce.
  • Při bezlepkové dietě volte rýžové miso a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Zeleninu můžete měnit dle chuti a zásob v lednici.
  • Místo vloček můžete použít i kukuřičnou krupici nebo polentu.
  • Můžete přidat i mořské řasy (wakame, arame).
  • Bobkový list se dá nahradit jinými bylinkami, polévkovým kořením, anebo ho vynechat.
  • Polévku můžete ozdobit praženými semínky, zelenou petrželkou, pažitkou, anebo různými květy (sedmikráska, fialky aj.).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale uberte na soli a miso pastě.

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Od chvíle, kdy jsem na JJ nepotřebuji žádné knihy

Michaela H. S.: Mám veľa rôznych zdravých kuchárských kníh,...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Skvělý recept. U nás doma má už tahle “kašolívka”, jak snídani přezdíváme dlouhou tradici, protože manžela mnohem více zasyti. Báječná je také s jáhly a červenou řepou. Nakonec do kašolívky doporučuji dát trochu kysaného zelí, které jí dodá úplně jiný rozměr.

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDětské tiramisu bez lepku
Další článekVýživné batáty: Přirozeně sladké superfoods