- 1 litr vody
- slupky z jednoho většího jablka
- 1 dcl ovocenky nebo jablečného či jiného koncentrátu (lze nahradit jablečným moštem 1:1 s vodou)
- koření: 5 hřebíčků, 1 celá skořice, 1 hvězdička badyánu, čtvrt lžičky mletého kardamomu
- citron
- pár zrníček soli
- Omyjeme a oloupeme větší jablko, slupky dáme do studené vody, přidáme pár zrníček soli, koření a přivedeme k varu.
- Vaříme asi 10 minut a přidáme ovocenku nebo jablečný koncentrát a povaříme ještě 5 minut.
- Je-li vám nápoj málo sladký, doslaďte ještě ovocným koncentrátem nebo svátečně troškou medu.
- Na závěr přidejte lžíci až dvě citronové šťávy.
- Punč podávejte teplý a ozdobte plátkem citronu nebo pomeranče.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Když dáme koření do plátěného sáčku nebo sítka na koření, nebudeme muset na závěr lovit nebo cedit přes sítko.
Obměna
- Další rozměr nápoji dodáme přidáním čerstvého ovoce. Pak doporučuji vynechat slupky a koření dát do sítka. Můžeme povařit jablíčka, pomeranč či mandarinku, ale můžeme přidat i hrozinky, fíky, datle nebo sušené švestky.
- Kdo má rád ostřejší chuť může přidat i pár koleček zázvoru.
Děti
- Nápoj můžeme dát i maličkým dětem cca od 2 let, ale raději bych je příliš brzy nezvykala na sladké pití.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
2. Adventní neděle 🙏
Pohodová 1. adventní neděle s vynikajícím nápojem 🙂
a v těsném závěsu s výborným pišingrem 🙂
https://www.jimejinak.cz/hrabenciny-rezy/