Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Bezlepkové semínkové trojhránky

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Přirozeně bezlepkové trojhránky jsou skvělou alternativou k pečivu, hodí se i na oslavy jako slané občerstvení místo slaných tyčinek a krekrů.

Ingredience
  • 60 g kaštanové mouky
  • 50 g lupinové mouky
  • 100 g celozrnné rýžové mouky
  • 40 g  olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicového semínka
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce bílého sezamového semínka

Jak připravit bezlepkové trojhránky se semínky

  1. V misce smíchejte suché přísady.
  2. Přidejte olej a vodu do suchých ingrediencí a několik minut hněťte těsto.
  3. Nechte těsto několik minut odpočívat, rozválejte ho za pomoci pečícího papíru, vložte ho do 30 cm kulaté formy, nakrájejte na trojúhelníky.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte do zlatova – asi 20 minut.

Praktické

  • Nepodsypávejte moukou.
  • Pečte podle zkušenosti s vaší troubou, každá je jiná.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv jinou bezlepkovou mouku.
  • Přiroze

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let. Pokud však vaše menší dítě běžně jí pečivo nebo sušenky, dejte mu bez obav i tyto trojhránky.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj, tak jsem dnes zkusila variantu z pohankové, rýžové a cirokove mouky, chuťově dobré, ale praskají mi… Málo vody /oleje?

Dejte do googlu lupinová mouka.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat např...

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Čočkové štamprle s jedlou krajkou

Pokud pořádáte nějakou slavnost, párty a chcete připravit pro hosty něco nového, zkuste tento finger food. Čočková pěna je jednoduchá a rychlá a krajka jí ...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...