- 3 lžíce nahrubo sekaných pistácií
- 3 plné lžíce vařených červených fazolí
- 60 g kvalitní hořké čokolády
- 1 lžíce kakaového másla
- 1-2 lžíce datlového sirupu
- 1 lžíce povidel bez cukru
- 100 ml rýžového mléka
- 1 hrnek čirokové mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosf
Jak připravit sušenky s pistáciemi bez lepku
- Hořkou čokoládu rozpustíme spolu s kakaovým máslem ve vodní lázni.
- Dáme do blendru a přidáme také fazole, datlový sirup, povidla a mléko. Rozmixujeme do hladka.
- V míse smícháme mouku, sodu a pečící prášek, přidáme směs z blendru a 2 lžíce pistácií.
- Ze vzniklé směsi tvarujeme asi 1 cm vysoké sušenky.
- Zbylé pistácie rozdělíme na každou sušenku a lehce je do ní zatlačíme.
- Sušenky pečeme v troubě asi 15 minut na 170 °C. Před podáváním necháme vystydnout.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Sušenky oslaďte dle své chuti.
- Použitý hrnek má 250 ml.
Děti
- Veganská sladkost vhodná pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !
Buďte první, kdo napíše komentář