Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Celozrnné špagety s tofu-bazalkovým pestem – rychlovka

Uvařeno
bez lepku

Celozrnné nebo bezlepkové špagety.

Za 14 dní na jídelníčku Jíme Jinak jsem shodila 3 kg. U doktorky na kontrole pak ručička ukázala po dalším týdnu 5 kg...

Základní informace

Celozrnné nebo bezlepkové špagety.

Jarní únava? Potíže s trávením?
V naší 3denní jarní výzvě ti ukážeme jak probudit svou energii a využít sílu jara naplno!
Registrace zdarma
Ingredience a pomůcky
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 – 200 g bílého tofu
  • malá cibule
  • 1 lžíce piniových oříšků, můžeme nahradit vlašskými
  • trošku sojové omáčky
  • trošku oleje na osmažení cibulky
  • sůl
  • nějaká pražená semínka na posypání (např. sezamové)
Postup

Na trošce oleje osmahneme cibulku a na ní bílé tofu nakrájené na kostičky. Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do kastrolu, kde jsme osmažili na cibulce tofu. Uvaříme špagety. Hotové špagety smícháme s hotovým pestem a podáváme se lžící kvašeného zelí nebo jiné zeleniny, s dušenou zeleninou a posypeme praženými sezamovými semínky, abychom měli kompletní talíř.

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!

Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mila Beata
16. 12. 2023

Mňáááááám ❤️ to pesto mana nebeská , měli jsme se salátem s umepastou a dušenou zeleninou s klíčky

ondrej.vykouk
29. 3. 2014

Pěkné. Jen pesto se správně nedělá v mixéru, ale tře se v hmoždíři. Je mi jasné, že ne každý má tu možnost, ale pokud ano, je to lepší.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Japonský tofu sendvič Onigirazu

Nemůžete se rozhodnout, jestli si s sebou na svačinu udělat sushi, anebo sendvič? Udělejte si zdravý Sushi sendvič s křupavým tofu.

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!