Základní informace

Celozrnné nebo bezlepkové špagety.

Ingredience a pomůcky

  • 50 g čerstvé bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 – 200 g bílého tofu
  • malá cibule
  • 1 lžíce piniových oříšků, můžeme nahradit vlašskými
  • trošku sojové omáčky
  • trošku oleje na osmažení cibulky
  • sůl
  • nějaká pražená semínka na posypání (např. sezamové)

Postup

Na trošce oleje osmahneme cibulku a na ní bílé tofu nakrájené na kostičky. Do mixéru dáme bazalku, olej, česnek, trochu soli a oříšky, mixujeme až vznikne pyré. Pak směs přendáme do kastrolu, kde jsme osmažili na cibulce tofu. Uvaříme špagety. Hotové špagety smícháme s hotovým pestem a podáváme se lžící kvašeného zelí nebo jiné zeleniny, s dušenou zeleninou a posypeme praženými sezamovými semínky, abychom měli kompletní talíř.

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Manžel je ze stravy nadšený. Řekl, že už končí se slaninou!

Bára: Dala jsem na stůl polévku a najednou dcery...
  1. Pěkné. Jen pesto se správně nedělá v mixéru, ale tře se v hmoždíři. Je mi jasné, že ne každý má tu možnost, ale pokud ano, je to lepší.

    • Děkuji za poznámku, asi by to bylo o moc lepší, ale mám takový malý hmoždíř na nic, asi si budu muset větší přát od Ježíška 🙂

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPlněné ořechy s ořechovým krémem
Další článek“Humrová” pomazánka z tofu