Pokud si lámete hlavu, co s cuketami, tak se nechte inspirovat tímto čtenářským receptem od Jitky.

 

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek cibule
  • 1 hrnek cukety
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 ks pastináku
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • mletý kmín, mletá paprika, kari – vše po lžičce
  • Shoyu na dochucení

Postup

  1. Na rozpálený olej dáme zpěnit cibuli, hned ze začátku osolíme.
  2. Asi po 10-15 min přidáme nakrájený česnek a necháme 2 min. Přidáme koření a zamícháme a necháme 1 min rozvinout chutě a vůně.
  3. Přidáme nakrájený pastiňák a cuketu. Zalijeme horkým vývarem – zeleninovým, nebo možné použít vývar z cizrny. Pod pokličkou vaříme 15 min.
  4. Rozmixujeme, dochutíme Shoyu.
  5. Podávala jsem s těstovinami smíchanými s vařenou cizrnou. K tomu nezapomeňte v páře vařenou zeleninu, něco zeleniny syrové nebo kvašené a posypte cibulovou natí a praženými semínky.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.