Pokud si lámete hlavu, co s cuketami, tak se nechte inspirovat tímto čtenářským receptem od Jitky.

 

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek cibule
  • 1 hrnek cukety
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 ks pastináku
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • mletý kmín, mletá paprika, kari – vše po lžičce
  • Shoyu na dochucení

Postup

  1. Na rozpálený olej dáme zpěnit cibuli, hned ze začátku osolíme.
  2. Asi po 10-15 min přidáme nakrájený česnek a necháme 2 min. Přidáme koření a zamícháme a necháme 1 min rozvinout chutě a vůně.
  3. Přidáme nakrájený pastiňák a cuketu. Zalijeme horkým vývarem – zeleninovým, nebo možné použít vývar z cizrny. Pod pokličkou vaříme 15 min.
  4. Rozmixujeme, dochutíme Shoyu.
  5. Podávala jsem s těstovinami smíchanými s vařenou cizrnou. K tomu nezapomeňte v páře vařenou zeleninu, něco zeleniny syrové nebo kvašené a posypte cibulovou natí a praženými semínky.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.