Skvělý kondiment, který dochutí jídla typu těstoviny, rizota, polévky, saláty a další dobroty! Doporučujeme umístit na stůl místo solničky.
- 1 hrnek dýňových semínek
- 1/4 hrnku lahůdkového droždí
- 1 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého česneku
Jak připravit vegan parmazán z dýňových semínek
- Do mixéru dáme všechny ingredience a rozmixujeme najemno.
- Přesypeme do skleničky.
Praktické
- Parmazán uchováváme v uzavřené skleničce maximálně měsíc. Nejlépe v lednici.
- Používáme na posyp salátů, polévek, rizot, hlavních jídel, těstovin, pomazánek atp.
Obměna
- Místo dýňových semínek můžete použít jiná semínka (výborná jsou i konopná) nebo oříšky (např. kešu, vlašsk).
- Česnekový prášek lze vynechat.
- Dýňová semínka můžete před rozemletím lehce opražit.
Děti
- Parmazán je vhodný pro děti od 2,5 let (je dost slaný).
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě
chybí energie, trápí vás
únava nebo máte
kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Komentáře
Dnes jsem dělala s kešu, zítra přijde k použití a jsem zvědavá.
zostali mi výlisky z dyňového oleja, nevedela som čo s nimi, až mi padol do oka tento recept a je to super parmezán