Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Kukuřičky na asijský způsob

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Připravte si exotickou pochoutku – kukuřičky po asijsku! Jednoduchý recept plný chutí a vůní, který vás zavede až do daleké Asie. Skvělá alternativa pro milovníky zdravé asijské kuchyně!

Ingredience
  • baby kukuřice
  • papričky Murasaki
  • trochu mandlí
  • olej
  • sečuánský pepř
  • půl skleničky vody
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička tamari
  • sůl
  • petrželka
  • pažitka
  • česnek

Monika se stravuje jinak od ledna a přidala se do kurzu Hubneme do plavek. Hubnutí pro ni není snadn...

Recept na kukuřičky po asijsku

  1. Ve skleničce s vodou rozmíchejte rýžový sirup, ocet, tamari a mirin.
  2. Do woku dejte olej a pár kuliček sečuánského pepře, nahřejte wok.
  3. Přidejte mandle, murasaki  (nebo jinou papriku) a osmahněte.
  4. Jakmile je paprička osmahnutá, přidejte nasekaný česnek a kukuřici. Znovu osmahněte.
  5. Jakmile je i kukuřička osmahnutá, nalijte obsah skleničky do woku a na prudkém plameni vařte.
  6. Dejte do misky, posypte petrželkou a pažitkou.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Černá barva papriček je termolabilní a teplem se mění na zelenou.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohakovou.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv papriku.
  • Můžete použít sezamový olej.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.

Letní rychlé tofu

Recept pro milovníky tofu a rychlých asijských receptů.  Tofu s kousky zeleniny a lahodnou omáčkou je skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd nebo večeři.
31
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Veganské kkwarigochu-jjim jinak

Pikantní a voňavý pokrm inspirovaný korejským receptem, který je skvělý k rýži, těstovinám nebo třeba jako náplň do placek, záleží pouze na vaší fantazii a...