Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Kukuřičná polenta

Uvařeno

U nás doma se jí běžně, kluci i manžel mají rádi klasiku. Když jsem jela se syny na návštěvu k Evě, trochu jsem se bá...

Instantní polentu uvaříme dle návodu, sundáme ze sporáku a ochutíme tamari, umeoctem, a vmícháme dle chuti různou zeleninu např. pórek, zelený hrášek, můžeme přidat nakrájené uzené tofu apod. Pak směs nalijeme do olejem vymazané formy, povrch uhladíme a necháme ztuhnout. Po vychladnutí krájíme, ohříváme na sucho na nepřilnavé pánvi nebo v troubě, příp. obalíme v hrašce a opečeme na oleji.
Podáváme se zeleninovou směsí nebo omáčkou.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
19. 11. 2024

Mnaaaaam ♥️
Měli jsme se směsi adzuki tempeh ryze
Labužnická svíčková omáčka
Salat, olivy zeli, kvašená zelenina

Mila Beata
19. 11. 2024

Mnaaaaaam ♥️
Stále me překvapuje ta rychlost a jednoduchost přípravy

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

18

Kukuřičné čnělky a jejich výhody

Asi každý z nás si vzpomíná na panenky z kukuřičných slupek a vlasů, s tímto materiálem se dalo výborně tvořit. Věděli jste, že z kukuřičných vlasů se přip...

Slaný bezlepkový koláč s brokolicí

Naprosto luxusní slaný koláč, který je úplně bez lepku, bez mouky a vajec. Na jeho přípravu potřebujete zhruba hodinu i s chladnutím. Skvěle poslouží jako ...

Rychlé dýňové kari

Pokud máte chuť na rychlý, hřejivý a voňavý pokrm, zkuste toto dýňové kari. Stačí pár základních surovin, chvilka u sporáku a na stole máte krémovou dobrot...
klub
32

5 jednoduchých tipů, jak jíst zdravě, a zároveň i levně

Máte omezený rozpočet? Sepsali jsme pro vás 5 praktických tipů, jak i přes to jíst zdravě a chutně. Není to vůbec složité.

Tradiční strava našich předků

Myslíte si, že snídat polévku a jíst obilné kaše je novodobý vynález? Víte, odkdy se u nás jedí brambory a co bylo na talíři našich předků nejčastěji? Star...
148
2

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze zelí

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským mořeplavcům...