Korpus:
- 400 g pohankové mouky
- 200 g mletých mandlí
- 250 g nastrouhané mrkve
- 100 g hrozinek
- 1 lžička sody
- 2 lžičky pečícího prášku
- 150 g kokosového cukru
- podle chuti rýžového sirupu
- 600 ml mandlového mléka
- 100 g rozpuštěného kokosového oleje
Poleva:
- 250 g kešu namočených na nejméně 4h (lépe přes noc)
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce mandlového mléka
- 7 lžic rýžového sirupu
Postup přípravy zdravého mrkvového dortu
- Troubu předehřejeme na 200°C a pečícím papírem vyložíme dvě 24 cm dortové formy.
- Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, mleté mandle, sodu, pečící prášek a kokosový cukr a pořádně promícháme. Pak přidáme mrkve, hrozinky, rýžový sirup, mandlové mléko a kokosový olej. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto, které rozlijeme do dvou připravených dortových forem. Pečeme cca 40min, dokud není těsto hotové. Korpusy necháme vychladnou na pokojovou teplotu.
- Mezitím, kdy korpus chladne, si připravíme polevu. Slité kešu vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi na polevu. Mixujeme dokud se nevytvoří jemná hmota (může trvat i pár minut). Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více mandlového mléka.
- Poloviční množství polevy natřeme na jeden korpus, přiklopíme druhým korpusem a horní stranu dozdobíme druhou částí polevy. Na vrch můžete přidat nadrcené vlašské ořechy.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Skvelý. Nemala som dosť pohánkovej múky a dala som pomer 200 g pohánkovej 100 g cirokovej a 100 g gaštanovej a bolo to výborné. Ďakujem za recept.
Tak ja nevim :( postupovala jsem podle navodu, jen z poloviční davky a je cely zgrcly hrozne hutný a nema moc chut… porad přemýšlím cim to?