Korpus:
- 400 g pohankové mouky
- 200 g mletých mandlí
- 250 g nastrouhané mrkve
- 100 g hrozinek
- 1 lžička sody
- 2 lžičky pečícího prášku
- 150 g kokosového cukru
- podle chuti rýžového sirupu
- 600 ml mandlového mléka
- 100 g rozpuštěného kokosového oleje
Poleva:
- 250 g kešu namočených na nejméně 4h (lépe přes noc)
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce mandlového mléka
- 7 lžic rýžového sirupu
Postup přípravy zdravého mrkvového dortu
- Troubu předehřejeme na 200°C a pečícím papírem vyložíme dvě 24 cm dortové formy.
- Ve velké míse smícháme pohankovou mouku, mleté mandle, sodu, pečící prášek a kokosový cukr a pořádně promícháme. Pak přidáme mrkve, hrozinky, rýžový sirup, mandlové mléko a kokosový olej. Mícháme, dokud se nevytvoří těsto, které rozlijeme do dvou připravených dortových forem. Pečeme cca 40min, dokud není těsto hotové. Korpusy necháme vychladnou na pokojovou teplotu.
Mezitím, kdy korpus chladne, si připravíme polevu. Slité kešu vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi na polevu. Mixujeme dokud se nevytvoří jemná hmota (může trvat i pár minut). Pokud je poleva příliš hustá, přidáme více mandlového mléka.
- Poloviční množství polevy natřeme na jeden korpus, přiklopíme druhým korpusem a horní stranu dozdobíme druhou částí polevy. Na vrch můžete přidat nadrcené vlašské ořechy.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Skvelý. Nemala som dosť pohánkovej múky a dala som pomer 200 g pohánkovej 100 g cirokovej a 100 g gaštanovej a bolo to výborné. Ďakujem za recept.
Tak ja nevim :( postupovala jsem podle navodu, jen z poloviční davky a je cely zgrcly hrozne hutný a nema moc chut… porad přemýšlím cim to?