- 1/2 hrnku suchých fazolek mungo/2 hrnky vařených
- 1 lžíce řasy hijiky
- voda na vaření
- 2 cibule
- špetka soli
- 1 lžíce oleje
- 2 hrsti kopřiv
- 1 lžička sladkého curry
- ume ocet podle chuti
Jak připravit mungo na kari
- Fazolky mungo propláchneme ve studené vodě a dáme na několik hodin (klidně přes noc) namočit. Vodu slijeme, dáme novou a vaříme s spolu s řasou v běžném hrnci cca 40 minut. Pro další vaření použijeme i vodu z fazolek, takže nevylívat.
- Cibule nakrájíme na malé kostičky, kopřivu nasekáme na drobno.
- Na dno kastrolu dáme trochu oleje, rozehřejeme a vložíme cibuli, ihned osolíme.
- Když cibule zesklovatí, přidáme kopřivu, koření a fazolky mungo i s trochou tekutiny z vaření.
- Společně podusíme cca 5 minut na mírném plameni.
- Doladíme chuť kapkou umeocta, je-li třeba.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Kombinujeme
- Luštěniny potřebují ke kompletnímu talíři už jen obilí a krátce tepelně upravenou zeleninu. Můžete přidat vařené obilí, obilné knedlíky nebo těstoviny podle nálady.
Praktické
- Když si fazolky uvaříme předem, je to rychlovka za pár minut uvařená.
- Část namočeného munga dejte klíčit do misky – je jaro, můžete pak zdobit všechna ostatní jídla čerstvými klíčky.
Můžete vyměnit koření či přidat další zeleninu, přidat česnek apod.
DětiJídlo je vhodné pro děti přibližně od 1,5 roku, pokud už jsou zvyklé na jiné luštěniny, jen nedáme koření a dochucovadla.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Inspirovala jsem se tímto receptem, měla jsem uvařené mungo. Zkombinovala jsem kopřivy a špenát. Jen neznám to sladké kari v receptu. Používám jen koření kari, ale to je asi něco jiného, že?
I tak mi moc chutnalo 😊.
Dnes s červenou rýží a jáhlami 💕