Ingredience
  • Na korpus:
  • 100g mletých ovesných vloček
  • 100g mletých mandlové mouky
  • vrchovatá lžíce karobu
  • 40g rýžového oleje
  • 3 lžíce uvařeného Cara
  • rýžový sirup podle chuti
  • Tiramisu krém:
  • 1.5 hrnku kešu
  • 1hrnek rostlinného mléka (já použila rýžové)
  • ¼ hrnku rozpuštěného kakaového másla
  • 4 lžíce uvařeného Cara
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • rýžový sirup podle chuti

Postup

  1. Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
  2. Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
  3. Těsto natlačíme do menší dortové formy (18cm) vyložené pečícím papírem.
  4. Připravíme si krém – rozmixujeme všechny ingredience do hladkého krému, případně dosladíme (ja sirupu použila opravdu málo).
  5. Krém naneseme na korpus a necháme dobře vychladit, ideálně přes noc.

    • V korpusu bych dalavic ovesnych vlocek a pokud muzete treba slunecnicovou mouku. No a v kremu bych zkusila misto kesu uvarit jahly. Tuto kombinaci mam v planu take zkusit a myslim, ze bude dobra 🙂

  1. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPochero – pokrm z Filipín (bez masa)
Další článekUž dnes: Jíme Jinak v pořadu Prostřeno!