Krásný dort bez cukru, bez mléka, bez vajec i bez lepku. A chutná skvěle!

Ingredience

Na korpus:

  • 120g pohankové mouky
  • 120g jáhlové mouky
  • 300g ječného sladu (rýžového sirupu)
  • 160g rýžového oleje
  • 80g kukuřičné strouhanky
  • 25g prášku do pečiva bez fosfátů
  • 200g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli
  • asi 400ml vody

Na jíšku:

  • 90g Alsanu
  • 90g kukuřičné mouky
  • 380ml obilného mléka

Na krém:

  • 250g Alsanu
  • 300g rýžového sirupu
  • 20g kakaa

Na čokoládu:

  • Hořká čokoláda
  • Rostlinná smetana

Dále pak:

  • marmeláda bez cukru
  • rum (nemusí být)
  • ovoce na ozdobu
  • vlašské ořechy na ozdobu

Postup

  1. Smícháme suroviny na korpus, a rozdělíme do dvou stejných dortových forem předem vymazaných a vysypaných moukou. Pečeme na 180 °C. 35 min. Necháme vychladnout
  2. Mezitím si umícháme jíšku, tak, že rozpustíme Alsan, pak vmícháme mouku, až se začne chytat na dno, zalijeme mlékem a mícháme aspoň 5 minut aby se mouka provařila. Hustou kaši necháme úplně vychladnout.
  3. Krém zhotovíme ze změklého Alsanu, rýžového sirupu a úplně studené jíšky. Nejlepší je rozmixovat mixérem, stačí tyčákem , aby v krému nebyly hrudky.
  4. Pokud chceme dvoubarevnou náplň, rozdělíme krém na dvě poloviny a do jedné vmícháme 20g kakaa.
  5. Vychladlé korpusy opatrně rozřízneme na půl. Nejde to úplně snadno, jsou nízké, vláčné a v bezlepku drobivější, ale jde to.
  6. Začneme vrstvit: korpus, pokapat rumem, potřít marmeládou, natřít 1/4 krému (pokud máme dvě barvy, tak 1/2 jedné barvy), druhý korpus, rum, marmeláda, 2/4 krému, třetí korpus, rum, marmeláda, 3/4, čtvrtý korpus, poslední čtvrtinu krému použijeme na potření boku dortu a posypeme na hrubo mletými ořechy.
  7. Na okraj dortu jsem dala půlky vlašáků, abych vytvořila jakýsi předěl a bariéru až budu nalévat čokoládu. Do té je dobré po rozpuštění přidat trochu smetany, aby nebyla vrstva úplně tuhá a dort šel krájet. Ještě do teplé polevy jsem dala ovoce na ozdobu.
  8. Samotné zdobení je variabilní a určitě si vymyslíte krásné kreace.
  9. Na doplnění talíře jsem pro mlsnou rodinu, stravující se klasicky, koupila kompromis v podobě rýžové šlehačky ve spreji a měla úspěch.
  10. Dobrou chuť 🙂

Díky Klubu JJ se ze mně stává jiný člověk

Maca.stej: Jsem v Klubu JJ druhým rokem a téměř...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekGrilovaná zelenina z trouby
Další článekBezová šťáva bez cukru