- 120 g patizonu osmaženého na pánvi
- 40 g přírodních kešu oříšků
- vymačkaný česnek
- citrónová šťáva
- 3 lžíce sójového jogurtu
- sůl
- pepř
- olej
- pažitka
- slunečnicová semínka
Recept na patizonovou pomazánku
- Nakrájený patizon dejte na pánev s olejem a opečte.
- Do sekáčku přidejte opečený patizon, kešu oříšky, prolisovaný česnek a citrónovou šťávu.
- Nasekejte nahrubo.
- Směs dejte do misky, přidejte sůl, pepř a jogurt. Promíchejte.
- Posypejte pažitkou a opečenými slunečnicovými semínky. Lehce pokapejte olejem a opepřete.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Směs nesmí být kašovitá, ale hrubá a zrnitá.
- Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt.
Obměna
- Pomazánku můžete ochutit kořením nebo bylinkami dle vaší chuti,
Děti
- S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Děkuji za recept. Patizon miluji a ihned vyzkouším. 🙂