- 100 g kvásku lievito madre
- 220 g mouky T1 nebo jakékoliv nerafinované pšeničné
- oregáno
- estragon
- tymián
- petržel
- šalvěj
- česnek
- majoránka
- voda
- sůl
- olej
Jak připravit italské smažené kuličky s bylinkami
- Nasekejte všechny bylinky.
- Do mísy dejte všechny ingredience s bylinkami. Promíchejte a nechte asi 4 hodiny kynout.
- Do pánve dejte olej a za pomoci dvou lžic odtrhávejte těstíčko a vhazujte je do vroucího oleje. Během smažení otáčejte. Smažte dozlatova a poté nechte okapat na savém papíře a servírujte.
Praktické
- Těsto musí být lepkavé. Při smažení namáčejte lžíci v oleji, aby se těstíčko na lžíci nelepilo.
- Výchozí pettole jsou měkounké uvnitř a křupavé venku. Neskladovat víc jak 1 den.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bylinky, co máte k dispozici. Výborné jsou s medvědím česnekem.
- Zkuste i nasekanou cibuli.
Děti
- Vhodné pro větší děti.
Pro zajímavost:
- V oblasti Taranto je zvykem smažit pettole 22. listopadu, v den, kdy se slaví Santa Cecilia, ale také i o vánočních svátcích. V městečku Rutigliano jsou pettole tradičně smaženy 25. listopadu na Santa Caterina. V Gallipoli se začínají pettole připravovat počínaje 15. října v Santa Teresa d’Avila a pak se v tom pokračuje po celé vánoční období. Ve městě Foggia se tradičně jedí pettole ráno 24. prosince: připravují se na štědrovečerní oběd.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář