- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 hrst česnáčku, kopřiv a bršlice
- 1 lžíce červené řasy dulce
- 2 lžíce drobných rýžových těstovin
- 1 stonek libečku
- 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
- špetka soli
- koření: 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 bobkový list
- sojová omáčka podle chuti
- umeocet podle chuti
- olej
- Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
- Cibuli pokrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo, kedluben na větší kostky.
- Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
- Přidáme zbylou zeleninu a koření a opět krátce společně orestujeme.
- Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
- V průběhu vaření přidáme rýžové těstoviny, aby se uvařily v polévce.
- Odstavíme, přidáme nasekanou divokou zeleninu, řasu a libeček.
- Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet nebo trošku sojové omáčky.
Obměna
- Místo sojové omáčky můžeme dát miso pastu.
- Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.
- Těstoviny můžeme vynechat nebo nahradit uvařeným obilím.
Děti
- Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnaaaaaaaaam ♥️
Zase Plha se hlásí : v ingrediencich chybí olej s v postupu není kdy a jak přidat ryzove těstoviny 😂♥️